Reseptit / Kolmen-viljan-patonki
reseptit
Kolmen viljan patonki
Uunituoretta patonkia. Näihin patonkeihin käytetään ruista, vehnää sekä spelttiä. Kuori on täydellisen rapea ja patonki todellakin tarvitsee päällensä vain sipaisun voita.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 500 g Manitoba vehnäjauhoja
- 300 g Spelttijauhoja
- 200 g Täysjyväjauhoja
- 600 g Vettä (10-12°C)
- 50 g O-tentic durumia
- 20 g Suolaa
- 350 g Soft grains sprouted rye
Valmistusohje
- Sekoitus 7 min hitaalla, 5 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 25-26 °C.
- Esikohotus 30 min.
- Jakaminen 500 g.
- välikohotus 20 min.
- Jaa taikina. Muotoile käännellen ja rullaten patongin muotoon. Nostele uuni tai patonkipellille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohotus 45-60 min, 28 °C, 80 %.
- Viillä haluamasi koristelu ennen paistoa.
- Paistolämpötila 240°C 10min -> laske 220 °C.
- Paisto aika 35-40 minuuttia.