Reseptit / Focaccia
reseptit
Focaccia
Focaccia on italialainen leipä, joka maistuu rosmariinille, laadukkaalle suolalle ja oliiviöljylle.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000 g Manitoba cream vehnäjauho
- 700 g Vettä (10-12c)
- 40 g O-Tentic Origin
- 20 g Suolaa
- 100 g Oliiviöljyä
Pinnalle
- 500 g Vettä
- 100 g Oliiviöljyä
- 40 g Suolaa
- ~ Rosmariiniä
Valmistusohje
- Sekoitus 5 min hitaalla, 2 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 26-28 °C.
- Esikohotus 30 min.
- Jakaminen 2 kg 40 x 60 cm.
- Välikohotus 20 min.
- Aseta taikina leivinpellille ja muotoile tasaiseksi, saatat joutua tekemään venytyksen useita kertoja.
- Kohotus +/- 45-60 min 26 °C, 80 %.
- Ripottele osa vesi-, oliiviöljy- ja suolaseoksesta taikinan päälle. Lisää rosmariiniä ja painele neste sormilla taikinaan.
- Paistolämpötila 250°C ensimmäiset 15 min. Laske lämpötilaa 230°C.
- Paistoaika 13-20 minuttia.
**VINKIT Kylmäkohotuksella + 4-6°C. 12-24 tuntia ** Taikinan annetaan levätä pidempään, minkä ansiosta leipään syntyy artesaanileivästä tuttuja makutaskuja. Makutaskut korostavat viljojen luontaisia, herkullisia makuja. Leivän maku on tasapainoinen ja siinä on mehevä ja hieman sitkeä koostumus.