Reseptit / Viljainen-ruisleipa
reseptit
Viljainen ruisleipä
Leivo tämä idätetyillä ruisjyvillä ja vehnällä pehmeäksi leivottu täysjyväinen ruisleipä, jonka mehevyys leipään kehittyy ruisjuuresta.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 300 g 21492 Manitoba vehnäjauhoja
- 700 g Ruisjauhoja
- 580 g Vettä (10-12°C)
- 40 g 21130 O-tentic Origin
- 18 g Suolaa
- 450 g 21154 Soft grain Idätetty ruis
Valmistusohje
- Sekoitus 10 min hitaalla, 3 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 27-28 °C.
- Esikohotus10 min.
- Jakaminen 1150 g.
- Välikohotus 20 min.
- Muotoile varovasti käännellen muotoon. Nostele uunipellille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohotus +/- 60 min 25-26 °C, 80 %.
- Viillä koristelu ja jauhota hieman ennen paistoa.
- Paistolämpötila 250°C ensimmäiset 15 min. Laske lämpötilaa 210°C.
- Paistoaika 45-60 minuuttia.