Reseptit / San-francisco-style-sourdough-bread
reseptit
San Francisco style sourdough bread
San Francisicon uniikki hapanjuuri kulttuurilla on erittäin rikas historia, joka vahvistui vuonna 1848 Kalifornian kultakuumeen aikana. Tämä San fransisco hapanleipäresepti on täynnä mahtavaa makua ja sillä on paksu pureskeltava rakenne. Täydellisen erilainen….
Maidoton
Munaton
Valmistusaineet
- 792 g Manitoba vehnäjauhoja
- 150 g Spelttijauhoja
- 612 g Vettä (10-12°C)
- 38 g O-tentic Origin
- 25 g Suolaa
- 25-30 g Sapore Medea
Valmistusohje
- Sekoitus 5 min hitaalla, 5 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 27-28 °C.
- Esikohotus 60 min.
- Jakaminen 450 g.
- Välikohotus 30 min.
- Muotoile varovasti käännellen muotoon. Nostele uunipellille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohotus +/- 30 min 25-26 °C, 80 %.
- Viillä koristelu ja jauhota hieman ennen paistoa.
- Paistolämpötila 240°C ensimmäiset 15 min. Laske lämpötilaa 200°C.
- Paistoaika 30-35 minuuttia.
Vieläkin autenttisempi lopputulos saavutetaan kylmälevolla
- Laita taikina jääkaappiin 15 tunniksi.
- Ota taikina jääkaapista ja jätä huoneenlämpötilaan 2 tunniksi.
- Muotoile leipä ja anna sen kohota noin 2,5 - 3 tuntia ennen paistoa.