Reseptit / San-francisco-style-sourdough-bread

Valmistusaineet

  • 792 g Manitoba vehnäjauhoja
  • 150 g Spelttijauhoja
  • 612 g Vettä (10-12°C)
  • 38 g O-tentic Origin
  • 25 g Suolaa
  • 25-30 g Sapore Medea

Valmistusohje

  1. Sekoitus 5 min hitaalla, 5 min nopealla.
  2. Taikinan Lämpötila 27-28 °C.
  3. Esikohotus 60 min.
  4. Jakaminen 450 g.
  5. Välikohotus 30 min.
  6. Muotoile varovasti käännellen muotoon. Nostele uunipellille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
  7. Kohotus +/- 30 min 25-26 °C, 80 %.
  8. Viillä koristelu ja jauhota hieman ennen paistoa.
  9. Paistolämpötila 240°C ensimmäiset 15 min. Laske lämpötilaa 200°C.
  10. Paistoaika 30-35 minuuttia.

Vieläkin autenttisempi lopputulos saavutetaan kylmälevolla

  1. Laita taikina jääkaappiin 15 tunniksi.
  2. Ota taikina jääkaapista ja jätä huoneenlämpötilaan 2 tunniksi.
  3. Muotoile leipä ja anna sen kohota noin 2,5 - 3 tuntia ennen paistoa.

Reseptin tuotteet

Sapore Medea 25 Kg
Medea juuri on saanut alkunsa San Francisicon uniikista hapanjuuri kulttuurista. Juurella on erittäin rikas historia San Franci...
TUOTE ON TILAPÄISESTI LOPPU! O-Tentic Origin 1 Kg
(arvioitu saapumisaika vko 46) O-Tentic on kuivattu aktiivinen juuri, jonka luonnollinen fermentaatio tekee leipään ilmavan rak...
Manitoba Cream 30 kg
Erikoisvehnäjauho, jossa erittäin korkea proteiini ja gluteiinipitoisuus. Manitoba jauhojen sitko ominaisuudet pääsevät esiin p...

Saatat olla kiinnostunut näistä

Sapore Traviata 25 Kg
Traviata on perinteinen Ranskalainen ruisjuuri. Juuren valmistamisessa rypäleet on liotettu veteen ja sitten sekoitettu jauhoih...
Sapore Salome 10 kg Bib
Sapore Salome perustuu perinteiseen ruisjuureen. Tämä erityinen juuri, lisää makeita makuvivahteita ja poistaa katkeruutta täys...
Sapore Rigoletto 25 Kg
Rigoletto on Italiasta kotoisin oleva vehnäjuuri. Nimensä juuri on saanut Italialaisen romanttisen oopperan mukaan. Tässä pääos...