Reseptit / San-francisco-style-sourdough-bread

Valmistusaineet

  • 792 g Manitoba vehnäjauhoja
  • 150 g Spelttijauhoja
  • 612 g Vettä (10-12°C)
  • 38 g O-tentic Origin
  • 25 g Suolaa
  • 25-30 g Sapore Medea

Valmistusohje

  1. Sekoitus 5 min hitaalla, 5 min nopealla.
  2. Taikinan Lämpötila 27-28 °C.
  3. Esikohotus 60 min.
  4. Jakaminen 450 g.
  5. Välikohotus 30 min.
  6. Muotoile varovasti käännellen muotoon. Nostele uunipellille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
  7. Kohotus +/- 30 min 25-26 °C, 80 %.
  8. Viillä koristelu ja jauhota hieman ennen paistoa.
  9. Paistolämpötila 240°C ensimmäiset 15 min. Laske lämpötilaa 200°C.
  10. Paistoaika 30-35 minuuttia.

Vieläkin autenttisempi lopputulos saavutetaan kylmälevolla

  1. Laita taikina jääkaappiin 15 tunniksi.
  2. Ota taikina jääkaapista ja jätä huoneenlämpötilaan 2 tunniksi.
  3. Muotoile leipä ja anna sen kohota noin 2,5 - 3 tuntia ennen paistoa.

Reseptin tuotteet

Sapore Medea 25 Kg
Medea juuri on saanut alkunsa San Francisicon uniikista hapanjuuri kulttuurista. Juurella on erittäin rikas historia San Franci...
O-Tentic Origin 1 Kg
O-Tentic on kuivattu aktiivinen juuri, jonka luonnollinen fermentaatio tekee leipään ilmavan rakenteen ja antaa maulle luonnett...
Manitoba Cream 30 kg
Erikoisvehnäjauho, jossa erittäin korkea proteiini ja gluteiinipitoisuus. Manitoba jauhojen sitko ominaisuudet pääsevät esiin p...

Saatat olla kiinnostunut näistä

Sapore Traviata 25 Kg
Traviata on perinteinen Ranskalainen ruisjuuri. Juuren valmistamisessa rypäleet on liotettu veteen ja sitten sekoitettu jauhoih...