Reseptit / Rustiikkiset-pehmeat-sampylat
reseptit
Rustiikkiset pehmeät sämpylät
Nämä mehevät sämpylät nostavat veden kielelle. Rustiikkisen tyylin tuo jyvät sekä rouhitut siemenet ja makujuuri. Taikinaan uppoavat hyvin myös muut hiutaleet, rouheet ja siemenet, joilla sämpylöihin saa hetkessä kuitua ja ruokaisuutta.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 800 g Manitoba vehnäjauhoja
- 200 g Kokoviljajauhoja
- 560 g Vettä (10-12°C)
- 12 g Suolaa
- 200 g Soft 5 grains
- 20 g Sapore Medea
- 40 g O-tentic durum tai 30 g Hiivaa
Valmistusohje
- Sekoitus 2 min hitaalla, 4 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 26-27 °C.
- Esikohotus 5 min.
- Jakaminen 110 g.
- Leivo taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen. Sämpylän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohotus +/- 70 min 25-26 °C, 80 %.
- Koristele siemenillä tai jauhoilla halutessasi.
- Paistolämpötila 220°C.
- Paistoaika 15-18 minuttia.