Reseptit / Rustiikkinen-pitaleipa
reseptit
Rustiikkinen pitaleipä
Nämä taivaallisen ihanat rustiikkiset pitaleivät on leivottu taikinajuureen ja maustettu siemenillä sekä jyvillä.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000 g Manitoba vehnäjauhoja
- 650 g Vettä (10-12°C)
- 40 g O-tentic Origin
- 15 g Suolaa
- 300 g Soft 5 grain
- 20 g Sapore Rigoletto
Valmistusohje
- Sekoitus 6 min hitaalla, 8 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 27 °C.
- Esikohotus 45 minuuttia.
- Jakaminen n. 100 g.
- Jaa kohonnut taikina ja pyörittele osat pulliksi. Vuoraa pelti leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja. Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, jolloin ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi. Kauli taikinapallot noin 15 senttiä halkaisijaltaan oleviksi pyörylöiksi.
- Kohotus 30 min, 28 °C, 80 %.
- Paistolämpötila 220°C.
- Paistoaika 18-20 minuttia.