Reseptit / Polaine-maalaisleipa
reseptit
Polaine Maalaisleipä
Lionel Poilâne oli Ranskalainen leipuri, jonka sitoutuminen laadukkaan leivän valmistamiseen sai hänet maailmanlaajuisesti tunnetuksi. Hänen innoittamana syntyi tämä rustiikkinen maalaisleipä resepti, joka valmistetaan juuri menetelmällä.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 500 g 21492 Manitoba vehnäjauhoja
- 400 g Spelttijauhoja
- 100 g Ruisjauhoja
- 670 g Vettä (10-12°C)
- 40 g 211130 O-tentic Origin
- 18 g Suolaa
- 150 g 21154 Soft grains sprouted rye
- 30 g 21138 Sapore Medea
Valmistusohje
- Sekoitus 6 min hitaalla, 4 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 26-28 °C.
- Esikohotus 90 min.
- Jakaminen 500 g.
- Välikohotus 20 min.
- Muotoile varovasti käännellen muotoon. Nostele uunipellille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohotus +/- 70 min 25-26 °C, 80 %.
- Viillä P kirjain koristelu ja jauhota hieman ennen paistoa.
- Paistolämpötila 230°C ensimmäiset 15 min. Laske lämpötilaa 200°C.
- Paistoaika 35 minuttia.