Reseptit / Pippuri-sampylat
reseptit
Pippuri sämpylät
Pehmeä, hieman makeat sämpylät, jonka makeutta hillitsee päällä oleva suola ja pippuri, nämä ovat sämpylöiden rakastajien unelma.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000 g Manitoba vehnäjauhoja
- 600 g Vettä (10-12°C)
- 12 g Suolaa
- 40 g O-tentic durum
Päällinen
- 300 g Seesaminsiemeniä
- 300g Unikonsiemeniä
- 70 g Mustapippuria rouhittuna
- 50 g Suolaa
Valmistusohje
- Sekoitus 4 min hitaalla, 4 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 26-28 °C.
- Esikohotus 30 min.
- Jakaminen 100 g.
- Leivo taikina tangoiksi ja ota siitä palasia joko sellaisenaan tai pyöritellen. Kostuta pintaa hieman vedellä ja kaanne ne pippuri-suola seokseen. Käännä pellille pippuri puoli ylöspäin.
- Kohotus +/- 70 min 32 °C, 80 %.
- Tee viilto sämpylän keskelle.
- Paistolämpötila 220°C.
- Paistoaika 22 minuttia.