Reseptit / Pahkina-suklaa-bretzel
reseptit
Pähkinä-suklaa Bretzel
Jos pidät makean ja suolaisen yhdistelmästä, tykkäät varmasti tästä reseptistä
Valmistusaineet
- 1000 g Manitoba vehnäjauhoja
- 60 g Vettä
- 530 g Piimää (laktoositon)
- 40 g O-tentic durumia
- 16 g Suolaa
- 15 g Vaahtera siirappia
- 2 g Sapore Salome
Dippaus
- 2000 g Vettä
- 80 g Leivijauhetta
Valmistusohje
- Sekoitus 6 min hitaalla, 4 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 24 °C.
- Esikohotus 10 min.
- Jakaminen 80 g.
- välikohotus 15 min.
- Jaa taikina kahdeksaan osaan. Muotoile paloista 30-35 cm:n pötköt, jotka ovat päistään hieman kapeammat. Kieputa pötköt rinkeleiksi ja anna kohota leivinpaperin päällä.
- Kohotus 45-60 min, 28 °C, 80 %.
- Keitä vesi isossa kattilassa. Lisää ruokasooda ja sekoita. Pienennä lämpö keskilämmölle.
- Keitä rinkeleitä muutamassa erässä pikaisesti, noin 30 sekuntia. Nosta rinkelit reikäkauhalla kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuivaa ylimääräinen vesi pelliltä pois.
- Voitele rinkelit kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele päälle suolaa.
- Paistolämpötila 240°C -> laske 220 °C.
- Paisto aika 10-12 minuuttia.
- Kun jäähtynyt. Lämmitä Kaakaokuorrute hasselpähkinä 45-55 °C ja dippaa prezelit 38-42 °C:ssa täytteessä. Viimeistele raesokerilla.