Reseptit / Leipurimestarin-taysjyvapatonki
reseptit
Leipurimestarin täysjyväpatonki
Rapeakuorinen, mehevä ja kuitupitoinen patonki sisältää speltitiä, linssinsiemeniä ja ruista.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000 g Manitoba vehnäjauhoja
- 600 g Vettä (10-12°C)
- 40 g O-tentic durumia
- 15 g Suolaa
- 300 g Soft 5 grain
Valmistusohje
- Sekoitus 6 min hitaalla, 8 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 27 °C.
- Esikohotus 15-30 min.
- Jakaminen 400 g.
- välikohotus 10-15 min.
- Jaa taikina. Muotoile käännellen ja rullaten patongin muotoon. Nostele uuni tai patonkipellille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohotus 30-60 min, 28 °C, 80 %
- Viillä haluamasi koristelu ennen paistoa.
- Paistolämpötila 240°C 10min -> laske 220 °C.
- Paisto aika 25 minuttia.