Reseptit / Kurpitsaleipa
reseptit
Kurpitsaleipä
Kurpitsa vai kepponen? Kurpitsasta valmistuu herkullinen kurpitsaleipä, joka sopii täydellisesti syksyyn! Leivo täyteläinen ja maukas kurpitsaleipä.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000 g Manitoba vehnäjauhoja
- 40 g O-tentic Durumia tai 50 g Hiivaa
- 300 g Kurpitsasosetta
- 200 g Porkkanamehua
- 400 g vettä (10-12°C)
- 20 g Suolaa
Valmistusohje
- Sekoitus 10 min hitaalla, 5 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 27 °C.
- Esikohotus 60-90 min.
- Jakaminen 500 g.
- Välikohotus 10 min.
- Muotoile varovasti käännellen muotoon. Nostele uunipellille tai vuokaan. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohotus +/- 60 min 25-26 °C, 80 %.
- Viillä koristelu ja jauhota hieman ennen paistoa.
- Paistolämpötila 230°C ensimmäiset 15 min. Laske lämpötilaa 200°C.
- Paistoaika 35 minuttia.