Reseptit / Suloinen-jyvaleipa
reseptit
Suloinen Jyväleipä
Laadukkaista raaka-aineista tehty täysjyväleipä on terveellistä ja herkullista. Tämä on vaalea, ilmava, hieman makeahko juurileipä rapealla kuorella on varmasti menestys.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000 g Manitoba vehnäjauhoja
- 600 g Vettä (10-12°C)
- 40 g O-tentic Durumia
- 20 g Suolaa
- 300 g Softgrain Golden Six
Valmistusohje
- Sekoitus 4 min hitaalla, 4 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 26 °C.
- Esikohotus 30 min.
- Jakaminen 550 g.
- Välikohotus 10 min.
- Muotoile varovasti käännellen muotoon. Nostele uunipellille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohotus 60 min, 32 °C, 80 %.
- Viillä haluamasi koristelu ja jauhotus ennen paistoa.
- Paistolämpötila 230°C 10min -> laske 220 °C.
- Paistoaika 25 minuttia.