Reseptit / Rustiikkinen-karpaloleipa
reseptit
Rustiikkinen Karpaloleipä
Karpaloleipä on rustiikkinen herkutteluleipä, joka leivotaan juureen ja paistetaan rapeaksi.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 750 g Manitoba vehnäjauhoja
- 400 g Kykojyväjauhoja
- 700 g Vettä (10-12°C)
- 40 g O-tentic Durum
- 18 g Suolaa
- 20 g Hunajaa
- 150 g Soft grain Golden six
- 20 g Sapore Medea
- 100 g Kuivattuja karpaloita
Valmistusohje
- Sekoitus 5 min hitaalla, 5 min nopealla. Lisää karpalo ja Soft grain kakkos nopeuteen.
- Taikinan Lämpötila 25-26 °C.
- Esikohotus 60 min.
- Jakaminen 700 g.
- Välikohotus 30 min.
- Muotoile varovasti käännellen muotoon. Nostele uunipellille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohotus +/- 30 min 34 °C, 80 %.
- Jauhota ruisjauhoilla pinta ennen paistoa.
- Paistolämpötila 230°C ensimmäiset 15 min. Laske lämpötilaa 200°C.
- Paistoaika 35 minuttia.