Reseptit / Panini-leipa
reseptit
Panini leipä
Panini on Italialainen grillattu voileipä. Herkullisen Paninin salaisuus on sen pitkässä kohotusprosessissa ja hitaassa paistossa.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 40 g O-tentic Durum
- 20g Suolaa
- 650 g Vettä
- 1000 g Vehnäjauhoja
Valmistusohje
- Sekoitus 3 min hitaalla, 8 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 27-28 °C.
- Esikohotus 30 min peitettynä 22-24°C.
- Jakaminen 80-150 g.
- Muotoile varovasti käännellen muotoon. Nostele uunipellille.
- Kylmäkohotus n.+4°C 12-24 tuntia.
- Kohotus +/- 60 minuuttia 22-24°C.
- Viillä koristelu ja jauhota hieman ennen paistoa.
- Paistolämpötila 150°C.
- Paistoaika on viitteellinen 18-35 minuuttia.
- VINKIT:
- Taikinan annetaan levätä pidempään, minkä ansiosta leipään syntyy artesaanileivästä tuttuja makutaskuja. Makutaskut korostavat viljojen luontaisia, herkullisia makuja. Leivän maku on tasapainoinen ja siinä on mehevä ja hieman sitkeä koostumus.