Reseptit / Panini-leipa

Valmistusaineet

  • 40 g O-tentic Durum
  • 20g Suolaa
  • 650 g Vettä
  • 1000 g Vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Sekoitus 3 min hitaalla, 8 min nopealla.
  2. Taikinan Lämpötila 27-28 °C.
  3. Esikohotus 30 min peitettynä 22-24°C.
  4. Jakaminen 80-150 g.
  5. Muotoile varovasti käännellen muotoon. Nostele uunipellille.
  6. Kylmäkohotus n.+4°C 12-24 tuntia.
  7. Kohotus +/- 60 minuuttia 22-24°C.
  8. Viillä koristelu ja jauhota hieman ennen paistoa.
  9. Paistolämpötila 150°C.
  10. Paistoaika on viitteellinen 18-35 minuuttia.
  • VINKIT:
  • Taikinan annetaan levätä pidempään, minkä ansiosta leipään syntyy artesaanileivästä tuttuja makutaskuja. Makutaskut korostavat viljojen luontaisia, herkullisia makuja. Leivän maku on tasapainoinen ja siinä on mehevä ja hieman sitkeä koostumus.

Reseptin tuotteet

O-Tentic Durum 1 Kg
O-Tentic on kuivattu aktiivinen juuri, jonka luonnollinen fermentaatio tekee leipään ilmavan rakenteen ja antaa maulle luonnett...
Manitoba Cream 30 kg
Erikoisvehnäjauho, jossa erittäin korkea proteiini ja gluteiinipitoisuus. Manitoba jauhojen sitko ominaisuudet pääsevät esiin p...

Saatat olla kiinnostunut näistä

Sapore Rigoletto 25 Kg
Rigoletto on Italiasta kotoisin oleva vehnäjuuri. Nimensä juuri on saanut Italialaisen romanttisen oopperan mukaan. Tässä pääos...
Tutto Pugliese 10 kg
Tutto Pugliese on 100 % jauhoseos rustiikkisen ja huokoisen juurileivän valmistukseen. Lisäämällä vain vesi! Tutto Pugliese sis...
Soft'r Tafta 25 kg
Tuoreleivontaan suunniteltu jauhemainen entsyymi paranne sekä ruoka- ja kahvileiville. Entsyymit vaikuttavat taikinassa rakente...