Reseptit / Omena-viikuna-leipa
reseptit
Omena viikuna leipä
Herkullinen artesaanityyliin leivottu hedelmäinen leipä, jossa viikunaa, omenaa sekä aprikoosia.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000 g Manitoba vehnäjauhoja
- 560 g Vettä (10-12°C)
- 15 g Suolaa
- 100g Omenapalatäyte Roberts tai Kuivattua omenaa
- 80 g Kuivattuja aprikooseja
- 80g Kuivattuja viikunoita
- 40 g O-Origin
- 400g Soft 5 Grains
Valmistusohje
- Sekoitus 6 min hitaalla, 8 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 25-27 °C.
- Esikohotus 30 min.
- Jakaminen 480 g.
- Välikohotus 10 min.
- Muotoile varovasti käännellen muotoon. Nostele uunipellille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohotus +/- 60 min 28 °C, 80 %.
- Viillä koristelu ja jauhota hieman ennen paistoa.
- Paistolämpötila 250°C ensimmäiset 15 min. Laske lämpötilaa 200°C.
- Paistoaika 35 minuuttia.