Reseptit / Monivilja-chiabatta
reseptit
Monivilja Chiabatta
Ciabatta on leipää parhaimmillaan. Tämän monivijaisen herkun, paahdettu pähkinäinen kuori kätkee sisäänsä ilmavan kevyttä vaaleaa vehnäleipää.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000 g Manitoba vehnäjauhoja
- 700 g Vettä (10-12°C)
- 40 g O-tentic durumia
- 18 g Suolaa
- 450 g Soft 5 grain
Valmistusohje
- Sekoitus 10 min hitaalla, 8 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 24-26 °C.
- Esikohotus 3 tuntia oliiviöljyllä sivelletyssä kulhossa.
- Jakaminen n. 400 g.
- Jaa taikina 5 osaan. Nostele taikinapalat uunipellille leivinpaperin päälle siten, että nostaessasi venytät leivän ilmassa pitkän malliseksi ja lasket leivinpaperille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohotus 30 min, 28 °C, 80 %.
- Viillä haluamasi koristelu ennen paistoa.
- Paistolämpötila 240°C 10min -> laske 220 °C.
- Paistoaika 30-35 minuttia.