Reseptit / Maltainen-maalaisleipa
reseptit
Maltainen maalaisleipä
Mallastettu maalaisleipä perustuu perinteiseen vehnäleipään, jonka maun viimeistelee mallastettu juuri. Vaaleanruskean leivän sisällä on avoin rakenne ja sopivan hapan maku.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 900 g 21492 Manitoba vehnäjauhoja
- 100 g ruisjauhoja
- 575 g Vettä (10-12°C)
- 40 g 21130 O-tentic Origin
- 16 g Suolaa
- 50 g 21137 Sapore Traviata
- 15 g 21123 S500 Kimo long
Valmistusohje
- Sekoitus 4 min hitaalla, 4 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 27 °C.
- Esikohotus 15 min.
- Jakaminen 400 g.
- Välikohotus 5 min.
- Muotoile varovasti käännellen muotoon. Nostele uunipellille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohotus 30-60 min, 28 °C, 80 %.
- Viillä haluamasi koristelu ja jauhotus ennen paistoa.
- Paistolämpötila 260°C 10min -> laske 210 °C.
- Paistoaika 45 minuttia.