Reseptit / Juuren-leivottu-pizzapohja
reseptit
Juuren leivottu Pizzapohja
Pohjan maun salaisuus on juuri ja hidas kohotus. Pitkä kohotus antaa pohjalle mahtavan aromin ja kuohkeuden. Kuuma uuni viimeistelee pizzan rapeaksi.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000 g Manitoba Cream vehnäjauhoja
- 760 g Vettä
- 20 g O-Tentic Durum
- 20 g Suolaa
- 20 g Oliiviöljyä
Valmistusohje
- Sekoitus 10 min hitaalla, 5 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 27 °C.
- Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyöritä litteiksi pallukoiksi. Nosta palat jauhotettuun, kannelliseen astiaan vierekkäin ja jauhota taikinoiden pinnat. Sulje astia ja nosta jääkaappiin.
- Esikohotus 12-36 tuntia 5°C. Jakaminen 220 g.
- Muotoile taikinat jauhotetulla pöydällä sormin pizzapohjiksi, täytä haluamillasi täytteillä ja siirrä pizzalapiolla kuumalle pellille.
- Paistolämpötila 320°C.
- Paisto aika 4-6 minuuttia.