Reseptit / Idatetty-ruis-bagal
reseptit
Idätetty ruis Bagal
Bagelit ovat siis monimuotoisia tarjottavia, joten niitä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Tässä ohjeessa laitetaan sekaan idätettyjä ruisjyviä, ne tuovat makua ja rakennetta bageleihin.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000 g Manitoba vehnäjauhoja
- 450 g Vettä (10-12°C)
- 20 g O-tentic durumia
- 20 g Suolaa
- 15 g Tummaa siirappi
- 40 g Fariinisokeria
- 15 g Soft grains sprouted rye
- 10 g Softr tafta
Valmistusohje
- Sekoitus 10 minuuttia hitaalla ja 2 minuuttia nopealla.
- Taikinan Lämpötila 25 °C.
- Esikohotus 5 minuuttia.
- Jakaminen n. 110 g.
- Jaa taikina samankokoiseen palloon. Rullaa taikina kevyesti jauhotetuin käsin muodoltan pitkulaiseksi. Käännä taikina ympyrän muotoon ja purista päät yhteen. Nosta muotoillut bagelit leivinpaperin päälle.
- Kohotus 75 min, 30 °C, 80 %. (Optimaalisen lepoajan saavuttamiseksi täytä litran mittaa lämpimällä vedellä ja aseta 1 bagel. Jos se kelluu päälle, se on valmis.) Jäähdytysaika anna levätä 60 minuuttia 5 ° C: ssa ennen koristelua ja paistoa.
- Kostuta sumetepulolla bagelit ja koristele haluamillasi siemenillä.
- Paistolämpötila 250°C höyrytys alussa, keskellä ja lopussa.
- Paistoaika 14-16 minuttia.