Reseptit / Hapanjuuri-bagel
reseptit
Hapanjuuri Bagel
Bagelit ovat alun perin Puolasta. Bagelit ovat rinkelinmuotoisia, lähes rasvattomia leivonnaisia, jotka täytetään yleensä suolaisin täyttein. Bagelissa on kultainen ulkokuori ja hieman sitkeähkö sisus. Näillä ohjeilla teet bageleita, jotka vievät sinut makumatkalle.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000 g Manitoba vehnäjauhoja
- 500 g Vettä (10-12°C)
- 40 g O-tentic durumia
- 18 g Suolaa
- 50 g Fariinisokeria
- 15 g Sapore Salome
- 20 g Rypsiöljyä
Valmistusohje
- Sekoitus 5 minuuttia.
- Taikinan Lämpötila 24-26 °C.
- Esikohotus 5 minuuttia.
- Jakaminen n. 100 g.
- Jaa taikina samankokoiseen palloon. Rullaa taikina kevyesti jauhotetuin käsin muodoltan pitkulaiseksi. Käännä taikina ympyrän muotoon ja purista päät yhteen. Nosta muotoillut bagelit leivinpaperin päälle.
- Kohotus 60 min, 28 °C, 80 %. (Optimaalisen lepoajan saavuttamiseksi täytä litran mittaa lämpimällä vedellä ja aseta 1 bagel. Jos se kelluu päälle, se on valmis.)
- Jäähdytysaika anna levätä 60 minuuttia 5 ° C: ssa ennen koristelua ja paistoa.
- Kostuta sumetepulolla bagelit ja koristele haluamillasi siemenillä.
- Paistolämpötila 260°C 2min -> laske 200 °C.
- Paistoaika 14-18 minuttia.