Reseptit / Chiabatta

Valmistusaineet

  • 3000 g Vehnäjauhoa Manitoba
  • 2250 g Vettä 1.(1850g 80%) 2.(400g 20%)
  • 60 g Suola
  • 60 g Oliiviöljyä
  • 120 g O-tentic Durum

Valmistusohje

  1. Sekoita hitaalla nopeudella 5 minuuttia ja 6-8minuuttia keskinopeudella, lisää 80% (1850 g) kokonaisvedestä alussa ja lisää loput 20% (400g) hitaasti sekoituksen aikana.
  2. Taikinan Lämpötila 24-26 °C.
  3. Esikohotus 60-90 minuuttia oliiviöljyllä sivelletyssä kulhossa.
  4. Jakaminen n. 300-350 g.
  5. Jaa taikina osiin. Nostele taikinapalat uunipellille leivinpaperin päälle siten, että nostaessasi venytät leivän ilmassa pitkän malliseksi ja lasket leivinpaperille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
  6. Kohotus 30 min, 28 °C, 80 %.
  7. Jauhota ja viillä haluamasi koristelu ennen paistoa.
  8. Paistolämpötila 240°C 10min -> laske 220 °C.
  9. Paistoaika 22-30 minuttia.

Reseptin tuotteet

O-Tentic Durum 1 Kg
O-Tentic on kuivattu aktiivinen juuri, jonka luonnollinen fermentaatio tekee leipään ilmavan rakenteen ja antaa maulle luonnett...
Manitoba Cream 30 kg
Erikoisvehnäjauho, jossa erittäin korkea proteiini ja gluteiinipitoisuus. Manitoba jauhojen sitko ominaisuudet pääsevät esiin p...