Reseptit / Cashew-karpalo-leipa
reseptit
Cashew-Karpalo Focaccia
Focaccia on ”tasainen” uunissa paistettu italialainen leipä. Yleensä maustettu oliiviöljyllä, suolalla ja yrteillä, mutta sitä voidaan varioida monella tapaa. Täydellinen tapa tarjota uudenlaisia makuja asiakkaillesi.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000 g Manitoba Cream Vehnäjauho
- 630 g Vettä (10-12c)
- 40 g O-Tentic Durum
- 20 g Suolaa
- 20 g Sokeria
- 30 g Oliiviöljyä
- 150 g Kuivattuja karpaloita
- 100 g Cashew pähkinöitä
Pinnalle
- 500 g Vettä
- 100 g Oliiviöljyä
- 40 g Suolaa
- ~ Rosmariiniä
Valmistusohje
- Sekoitus 5 min hitaalla, 2 min nopealla. Lisää karpalo ja pähkinä sekoituksen loppuvaiheessa.
- Taikinan Lämpötila 26-28 °C.
- Esikohotus 30 min.
- Jakaminen 2 kg 40 x 60 cm.
- Välikohotus 20 min.
- Aseta taikina leivinpellille ja muotoile tasaiseksi, saatat joutua tekemään venytyksen useita kertoja.
- Kohotus +/- 45-60 min 26 °C, 80 %.
- Ripottele osa vesi-, oliiviöljy- ja suolaseoksesta taikinan päälle. Lisää rosmariiniä ja painele neste sormilla taikinaan.
- Paistolämpötila 250°C ensimmäiset 15 min. Laske lämpötilaa 230°C.
- Paistoaika 13-20 minuttia.
**VINKIT Kylmäkohotuksella + 4-6°C. 12-24 tuntia ** Taikinan annetaan levätä pidempään, minkä ansiosta leipään syntyy artesaanileivästä tuttuja makutaskuja. Makutaskut korostavat viljojen luontaisia, herkullisia makuja. Leivän maku on tasapainoinen ja siinä on mehevä ja hieman sitkeä koostumus.