Reseptit / Cashew-karpalo-leipa

Valmistusaineet

  • 1000 g Manitoba Cream Vehnäjauho
  • 630 g Vettä (10-12c)
  • 40 g O-Tentic Durum
  • 20 g Suolaa
  • 20 g Sokeria
  • 30 g Oliiviöljyä
  • 150 g Kuivattuja karpaloita
  • 100 g Cashew pähkinöitä

Pinnalle

  • 500 g Vettä
  • 100 g Oliiviöljyä
  • 40 g Suolaa
  • ~ Rosmariiniä

Valmistusohje

  1. Sekoitus 5 min hitaalla, 2 min nopealla. Lisää karpalo ja pähkinä sekoituksen loppuvaiheessa.
  2. Taikinan Lämpötila 26-28 °C.
  3. Esikohotus 30 min.
  4. Jakaminen 2 kg 40 x 60 cm.
  5. Välikohotus 20 min.
  6. Aseta taikina leivinpellille ja muotoile tasaiseksi, saatat joutua tekemään venytyksen useita kertoja.
  7. Kohotus +/- 45-60 min 26 °C, 80 %.
  8. Ripottele osa vesi-, oliiviöljy- ja suolaseoksesta taikinan päälle. Lisää rosmariiniä ja painele neste sormilla taikinaan.
  9. Paistolämpötila 250°C ensimmäiset 15 min. Laske lämpötilaa 230°C.
  10. Paistoaika 13-20 minuttia.

**VINKIT Kylmäkohotuksella + 4-6°C. 12-24 tuntia ** Taikinan annetaan levätä pidempään, minkä ansiosta leipään syntyy artesaanileivästä tuttuja makutaskuja. Makutaskut korostavat viljojen luontaisia, herkullisia makuja. Leivän maku on tasapainoinen ja siinä on mehevä ja hieman sitkeä koostumus.

Reseptin tuotteet

Manitoba Cream 30 kg
Erikoisvehnäjauho, jossa erittäin korkea proteiini ja gluteiinipitoisuus. Manitoba jauhojen sitko ominaisuudet pääsevät esiin p...
O-Tentic Durum 1 Kg
O-Tentic on kuivattu aktiivinen juuri, jonka luonnollinen fermentaatio tekee leipään ilmavan rakenteen ja antaa maulle luonnett...

Saatat olla kiinnostunut näistä

Sapore Madre 15 kg
Sapore Madre "äiti" juuri pohjatuu italialaiseen juureen, joka on saatu Pohjois-Italiasta kotoisin olevalta äidiltä, ​​joka on ...
Sapore Rigoletto 25 Kg
Rigoletto on Italiasta kotoisin oleva vehnäjuuri. Nimensä juuri on saanut Italialaisen romanttisen oopperan mukaan. Tässä pääos...
Soft grains golden 6 Cl 5 Kg
Soft grains tuoteperhe sisältää pehmeitä jyviä ja siemeniä, jotka ovat lisätty maultaan juuri niille sopivaan hapanjuureen. Val...