Reseptit / Britakakku
Valmistusaineet
Pohja
- 500 g Kakkupohjaseos laktoositon
- 375 g Kananmunia
- 50 g Maitoa
Marenki
- 500 g Marenkijauhe Ovablancaa
- 250 g vettä ~5 °C
Täyte
- 600 g Kasvisrasvasekoite Chantypak
- 500 g Mansikoita
Valmistusohje
- Mittaa kakkupohjaseos ja laita se yleiskoneeseen. Lisää vesi ja kananmuna kakkupohjaseokseen. Vatkaa voimakkaasti 10 minuuttia.
- Levitä taikina vajaan sentin paksuiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Valmista marenki. Mittaa raaka-aineet puhtaaseen, rasvattomaan sekoitusastiaan. Sekoita hitaalla 2 min. ja voimakkaasti n. 5 minuttia tai niin kauan kunnes massa on haluamasi vahvuista.
- Annostele marenkivaahto nokareiksi pohjataikinan päälle ja levitä tasaiseksi.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja keskeltä kahtia.
- Vatkaa viilennetty Chantypak vaahdoksi. Leikkaa mansikat siivuiksi. Osan voi jättää kokonaisiksi koristelua varten.
- Levitä puolet vaahdosta ja mansikoista pohjan päälle. Nosta päälle toinen pohja ja laita loput täyteainekset samaan tapaan kuin edellä.