Reseptit / Borodinsky-leipa
reseptit
Borodinsky leipä
Legendan mukaan tämä juhlallinen tumma rukiinen leipä leivottiin ennen Borodinon taistelua rohkeuden antamiseksi Venäjän joukkoille edessä olevista taisteluista.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 700 g 21492 Manitoba vehnäjauhoja
- 300 g Ruisjauhoja
- 680 g vettä (10-12°C)
- 40 g 21130 O-tentic Origin
- 20 g Pikakahvi
- 20 g Kaaojauhe 100%
- 15 g Suolaa
- 3 g Korianterin siemeniä
- 50 g 21137 Sapore Traviata
Valmistusohje
- Sekoitus 4 min hitaalla, 4 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 26-27 °C.
- Esikohotus 30 min.
- Jakaminen 550 g.
- Välikohotus 10 min.
- Muotoile varovasti käännellen muotoon. Nostele uunipellille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohotus 50-60 min, 32 °C, 80 %.
- Viillä haluamasi koristelu ja jauhotus. Anna kuivua 5 minuuttia ennen paistoa.
- Paistolämpötila 220°C 10min -> laske 200 °C.
- Paistoaika 40 minuttia.