Reseptit / Vaalea-kerneleipa

Valmistusaineet

Esitaikina

  • 900 g Kerneleipämixiä
  • 450 g Vettä 60 °C

Taikina

  • 1350 g Esitaikinaa
  • 60 g Hiiva (tuore)
  • 1400 g Manitoba Cream vehnäjauho
  • 300 g Ruisjauho
  • 1000 g Vettä
  • 35 g Suolaa
  • 20 g Sokeri
  • 10 g Softr Tafta B

Valmistusohje

Esiseos:

  1. Sekoita Kerneleipämix kuumaan veteen ja anna imeytyä vähintään 8 tuntia taikinapadassa muoviin peitettynä. Lämpötila + 24-30 °C.

Taikina:

  1. Lisää kaikki ainesosat ja sekoita melalla hitaalla nopeudella 10 minuuttia.
  2. Anna taikinan levätä n. 20 minuuttia.
  3. Kaada taikina pöydälle ja jaa taikina n. 500 g annospaloihin.
  4. Leivo haluamaasi muotoon ja nostata noin 60 min. liinan tai muovin alla.
  5. Viillä ja koristele leivät halutessasi ruisjauhoilla.
  6. Paisto n. 190-210 °C n. 22-28 min. Paiston loppuvaiheessa höyrypelti auki.

Reseptin tuotteet

Manitoba Cream 30 kg
Erikoisvehnäjauho, jossa erittäin korkea proteiini ja gluteiinipitoisuus. Manitoba jauhojen sitko ominaisuudet pääsevät esiin p...

Saatat olla kiinnostunut näistä