Reseptit / Vaalea-kerneleipa
reseptit
Vaalea Kerneleipä
Vaalea leipä saa ryhtiä ruisjuuresta. Tämän ohjeen avulla voit leipoa leipää, jossa on miellyttävä ruismainen maku sekä jyvät antavat sopivasti purutuntumaa leipään.
Maidoton
Vegaaninen
Valmistusaineet
Esitaikina
- 900 g Kerneleipämixiä
- 450 g Vettä 60 °C
Taikina
- 1350 g Esitaikinaa
- 60 g Hiiva (tuore)
- 1400 g Manitoba Cream vehnäjauho
- 300 g Ruisjauho
- 1000 g Vettä
- 35 g Suolaa
- 20 g Sokeri
- 10 g Softr Tafta B
Valmistusohje
Esiseos:
- Sekoita Kerneleipämix kuumaan veteen ja anna imeytyä vähintään 8 tuntia taikinapadassa muoviin peitettynä. Lämpötila + 24-30 °C.
Taikina:
- Lisää kaikki ainesosat ja sekoita melalla hitaalla nopeudella 10 minuuttia.
- Anna taikinan levätä n. 20 minuuttia.
- Kaada taikina pöydälle ja jaa taikina n. 500 g annospaloihin.
- Leivo haluamaasi muotoon ja nostata noin 60 min. liinan tai muovin alla.
- Viillä ja koristele leivät halutessasi ruisjauhoilla.
- Paisto n. 190-210 °C n. 22-28 min. Paiston loppuvaiheessa höyrypelti auki.