Reseptit / Vaalea-kerneleipa

Valmistusaineet

Esitaikina

  • 900 g Kerneleipämixiä
  • 450 g Vettä 60 °C

Taikina

  • 1350 g Esitaikinaa
  • 60 g Hiiva (tuore)
  • 1400 g Manitoba Cream vehnäjauho
  • 300 g Ruisjauho
  • 1000 g Vettä
  • 35 g Suolaa
  • 20 g Sokeri
  • 10 g Softr Tafta B

Valmistusohje

Esiseos:

  1. Sekoita Kerneleipämix kuumaan veteen ja anna imeytyä vähintään 8 tuntia taikinapadassa muoviin peitettynä. Lämpötila + 24-30 °C.

Taikina:

  1. Lisää kaikki ainesosat ja sekoita melalla hitaalla nopeudella 10 minuuttia.
  2. Anna taikinan levätä n. 20 minuuttia.
  3. Kaada taikina pöydälle ja jaa taikina n. 500 g annospaloihin.
  4. Leivo haluamaasi muotoon ja nostata noin 60 min. liinan tai muovin alla.
  5. Viillä ja koristele leivät halutessasi ruisjauhoilla.
  6. Paisto n. 190-210 °C n. 22-28 min. Paiston loppuvaiheessa höyrypelti auki.

Reseptin tuotteet

Manitoba Cream 30 kg
Erikoisvehnäjauho, jossa erittäin korkea proteiini ja gluteiinipitoisuus. Manitoba jauhojen sitko ominaisuudet pääsevät esiin p...

Saatat olla kiinnostunut näistä

Tutto Pugliese 10 kg
Tutto Pugliese on 100 % jauhoseos rustiikkisen ja huokoisen juurileivän valmistukseen. Lisäämällä vain vesi! Tutto Pugliese sis...
Easy Ciabatta 10 % 10 kg
Anna leivällesi helposti lisää luonnetta. Easy Chiabatta jauhoseos sisältää ainutlaatuista hapanraskia, joka antaa leipääsi hap...