Reseptit / Tyrnijuustokakku
reseptit
Tyrnijuustokakku
Tyrnijuustokakku sopii mainiosti syksyyn ja vaikka Halloween juhliin. Tämä tyrnijuustokakkun pohjaan lisätyt tyrnimarjat lisäävät juustokakun yllätyksellisyyttä.
            
            
Valmistusaineet
Pohja
- 85 g Voita
 - 65 g Sokeria
 - 21 g Kananmunaa
 - 130 g Vehnäjauhoa
 - 1,5 g Leivinjauhetta
 - 35 g Tyrnimarjoja
 
Täyte
- 2100 g Juustokakkutäyte Cheesecakea
 - 300 g Berrie Tyrniä
 
Kiille
- 300 g Harmony neutra
 - 30 g Berrie tyrni
 
Valmistusohje
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna ja tyrnit. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan.
 - Painele taikina kevyesti vuoan (halkaisija n. 26 – 28 cm) pohjalle ja reunoille tai pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 10 – 13 min, kunnes pohja on saanut hieman väriä.
 - Sekoita tyrni berrie ja juustokakkutäyte ja täytä vuoka juustokakkutäytteellä ja tasoita pinta.
 - Paista 160-170 °C n. 50-60 minuuttia.
 - Anna jäähtyä rauhassa ennen kuorruttamista.
 - Sekoita Harmony ja Berrie tasaiseksi. Lämmitä, kunnes seos alkaa kiehua ja käytä 75-90 °C lämpöisenä halutun rakenteen mukaan.
 
Vinkki: Valmista helposti annos juustokakkuja käyttäen valmiita muropohjiamme.