Reseptit / Tyrnijuustokakku
reseptit
Tyrnijuustokakku
Tyrnijuustokakku sopii mainiosti syksyyn ja vaikka Halloween juhliin. Tämä tyrnijuustokakkun pohjaan lisätyt tyrnimarjat lisäävät juustokakun yllätyksellisyyttä.
Valmistusaineet
Pohja
- 85 g Voita
- 65 g Sokeria
- 21 g Kananmunaa
- 130 g Vehnäjauhoa
- 1,5 g Leivinjauhetta
- 35 g Tyrnimarjoja
Täyte
- 2100 g Juustokakkutäyte Cheesecakea
- 300 g Berrie Tyrniä
Kiille
- 300 g Harmony neutra
- 30 g Berrie tyrni
Valmistusohje
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna ja tyrnit. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan.
- Painele taikina kevyesti vuoan (halkaisija n. 26 – 28 cm) pohjalle ja reunoille tai pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 10 – 13 min, kunnes pohja on saanut hieman väriä.
- Sekoita tyrni berrie ja juustokakkutäyte ja täytä vuoka juustokakkutäytteellä ja tasoita pinta.
- Paista 160-170 °C n. 50-60 minuuttia.
- Anna jäähtyä rauhassa ennen kuorruttamista.
- Sekoita Harmony ja Berrie tasaiseksi. Lämmitä, kunnes seos alkaa kiehua ja käytä 75-90 °C lämpöisenä halutun rakenteen mukaan.
Vinkki: Valmista helposti annos juustokakkuja käyttäen valmiita muropohjiamme.