Reseptit / Tutto-pugliese-perusresepti
reseptit
Tutto Pugliese - Perusresepti
Tämä resepti on esimerkki siitä millainen italialainen rustiikkinen vehnäleipä voi parhaimmillaan olla lisäämällä vain vesi!
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 2000 g Tutto Pugliese jauhoseosta
- 1500 g Vettä (10-12 °C)
Valmistusohje
- Lisää jauhoseos ja kylmä vesi taikinakoneeseen. Vaivaa 10 minuuttia hitaalla ja 5-7 minuuttia nopealla koneesta riippuen. Öljyä muoviastiat reunoineen. Siirrä taikina muoviastiaan.
- Taikinan lämpötila 27°C.
- LEIVOTTAESSA SUORALEIVONTANA: Nostata 60-90 minuuttia kannen alla pöydällä. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle työpöydälle. Muotoile taikina varovasti suorakaiteen muotoiseksi ja jauhota pinta. Leikkaa taikina paloiksi haluamallasi tavalla. Nostatus huoneenlämmössä n.60 minuuttia ennen paistoa.
- LEIVOTTAESSA KYLMÄKOHOTTAMALLA: Siirrä kannella peitetty taikinalaatikko jääkaappiin tai leivo leipä vuokaan valmiiksi ja laita kylmään. Taikina säilyy 2-3 vrk käyttökelpoisena jääkaapissa. Nosta taikinalaatikko huoneenlämpöön ja anna levätä 30 minuuttia ennen käsittelyä tai paistoa, jos valmiina vuoassa. Työskentely sama kuin yllä oleva.
- Viillä leivät ennen paistoa repeämisen estämiseksi.
- Uuni lämmitetään 230 °C. Paista höyrypelti kiinni 15 minuuttia. Lämpötilaa lasketaan 200 °C, jonka jälkeen paistetaan vielä pelti auki 7–15 minuuttia leivän koosta riippuen. Isoille leiville paistoaika voi olla pidempi.