Reseptit / Tutto-pugliese-perusresepti

Valmistusaineet

  • 2000 g Tutto Pugliese jauhoseosta
  • 1500 g Vettä (10-12 °C)

Valmistusohje

  1. Lisää jauhoseos ja kylmä vesi taikinakoneeseen. Vaivaa 10 minuuttia hitaalla ja 5-7 minuuttia nopealla koneesta riippuen. Öljyä muoviastiat reunoineen. Siirrä taikina muoviastiaan.
  2. Taikinan lämpötila 27°C.
  3. LEIVOTTAESSA SUORALEIVONTANA: Nostata 60-90 minuuttia kannen alla pöydällä. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle työpöydälle. Muotoile taikina varovasti suorakaiteen muotoiseksi ja jauhota pinta. Leikkaa taikina paloiksi haluamallasi tavalla. Nostatus huoneenlämmössä n.60 minuuttia ennen paistoa.
  4. LEIVOTTAESSA KYLMÄKOHOTTAMALLA: Siirrä kannella peitetty taikinalaatikko jääkaappiin tai leivo leipä vuokaan valmiiksi ja laita kylmään. Taikina säilyy 2-3 vrk käyttökelpoisena jääkaapissa. Nosta taikinalaatikko huoneenlämpöön ja anna levätä 30 minuuttia ennen käsittelyä tai paistoa, jos valmiina vuoassa. Työskentely sama kuin yllä oleva.
  5. Viillä leivät ennen paistoa repeämisen estämiseksi.
  6. Uuni lämmitetään 230 °C. Paista höyrypelti kiinni 15 minuuttia. Lämpötilaa lasketaan 200 °C, jonka jälkeen paistetaan vielä pelti auki 7–15 minuuttia leivän koosta riippuen. Isoille leiville paistoaika voi olla pidempi.

Reseptin tuotteet

Tutto Pugliese 10 kg
Poistuva tuote 12/2024 PE. 11.1.2025 Tutto Pugliese on 100 % jauhoseos rustiikkisen ja huokoisen juurileivän valmistukseen. Lis...

Saatat olla kiinnostunut näistä