Reseptit / Tanskalainen-smorrebrod
reseptit
Tanskalainen Smörrebröd
Tanskalaiset voileivät ovat tunnettuja kaikkialla maailmassa. Aito smörrebröd koostuu ohuesta ruisleipäviipaleesta ja suunnattomasta määrästä päällysteitä.
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 400 g Manitoba vehnäjauhoja
- 600 g Ruisjauhoja
- 400-500 g Vettä (10-12°C)
- 40 g Hiivaa
- 13 g Suolaa
- 500 g Soft 5 grain
- 70 g Sapore Traviata
- 20 g S-kimo short
Valmistusohje
- Sekoitus 10 min hitaalla. Lepo 20 min. 10 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 28-30 °C.
- Esikohotus 20 minuuttia.
- Jakaminen n. 1000 g.
- Jaa suoraan vuokiin.
- Kohotus 45-60 min, 28 °C, 80 %.
- Paistolämpötila 260°C 10min -> laske 200 °C.
- Paistoaika 60-80 minuttia.