Reseptit / Suklaamousse-ovablanca
reseptit
Suklaamousse Ovablanca
Perinteinen suklaamousse tehdään entistä kevyemmäksi. Mousseen tehdään lisänä marenki, joka tekee tästä moussesta täyteläisen. Mousse voidaan tarjoilla sellaisenaan jälkiruokana tai käyttää esimerkiksi täytekakun täytteenä.
Gluteeniton
Laktoositon
Valmistusaineet
-
400 g Suklaanappi tummaa Belcoladea
-
200 g Festipak kasvirasvasekoitetta
-
300 g Ovablanca marenkijauhetta
-
200 g Vettä 20 °C
-
1000 g Festipak kasvirasvasekoitetta vaahdotettuna
Valmistusohje
- Kiuhauta 200 g Festipakkia ja lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Vaahdota kevyesti viilennetty Festipak ja lisää se kun massaan on jäähtynyt 32°C.
- Valmista marenki sekoittamalla marenkijauhe ja vesi 2 min. hitaalla nopeudella. Jatka vaahdottamista suurella nopeudella kunnes massasta muodostuu pehmeä vaahto.
- Lisää vaahdotettu marenki varovasti sekoittaen suklaamousseen.