Reseptit / Sacherkakku
reseptit
Sacherkakku
Ihana suklainen ja pehmeä herkku ei syystä ole klassikko. Tämä resepti pitää sisällään aprikoositäytettä ja aitoa Belgialaista suklaata.
Valmistusaineet
- 500 g Kakkupohjaseos laktoositon
- 375 g Kananmuna
- 50 g Vettä
- 150 g Suklaanappi tumma Belgoladea
- 80 g Maitoa
- 1 g Vaniljasokeria
- 115 g Aprikkositäyte Roberts
- 165 g Vanilliinikreemijauhe Roberts
- 500 g Vettä
- 300 g Tumma suklaa ganachea
Valmistusohje
- Mittaa kakkupohjaseos ja laita se yleiskoneeseen.
- Lisää vesi ja kananmuna kakkupohjaseokseen. Vatkaa voimakkaasti 8 minuuttia.
- Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten.
- Voitele paistovuoka ja kaada taikina siihen.
- Paista kakkupohjaa 170-180 °C n. 20-25 min.
- Kumoa kypsä kakkupohja hieman jäähtyneenä ja leikkaa se kolmeen osaan.
- Sekoita vaniliinikreemijauhe ja vesi. Vatkaa kovalla nopeudella vaahdoksi.
- Kostuta pohja vaniljamaidolla. Levitä kerroksittain aprikoositäyte ja kreemi.
- Laita päälle toinen pohja, kostuta ja levitä päälle loput täytteet. Nosta päälle viimeinen levy ja kostuta. Tasoita kakun reunat lastalla ja laita kakku hetkeksi pakkaseen.
- Lämmitä ganache 32°C. Sijoita kakku kakkuritilän päälle ja kaada ganache kakun päälle. Tasoita pinta nopeasti palettiveitsellä tai leveällä lastalla.