Reseptit / Rosmariini-marenki
reseptit
Rosmariini marenki
Tämä helppotekoinen päältä rapea ja sisältä sitkoisa marenki on monipuolinen herkku. Tarjoa sellaisenaan, käytä kakkujen pohjana tai voit myös koristella leivonnaisia marengilla.
Gluteeniton
Maidoton
Valmistusaineet
- 1000 g Marenkijauhe Ovablancaa
- 500 g Vettä
- 20 g Tomusokeria
- 20 g Rosmariinia
Valmistusohje
- Aja rosmariini ja tomusokeri pölyksi tehosekoittimella.
- Mittaa raaka-aineet puhtaaseen, rasvattomaan sekoitusastiaan.
- Sekoita hitaalla 2 min. ja voimakkaasti 5-7 min. tai niin kauan kunnes massa on haluamasi vahvuista.
- Levitä tai pursota marengit silikonimatolle tai leivinparille.
- Pehmeiden marenkien valmistus. Paista marenkeja miedossa 100-120º C asteen lämmössä uunissa noin 35-55 minuuttia, kunnes marengit ovat kuivia pinnasta ja pehmeitä sisältä.Varmista etteivät marengit saa uunissa väriä. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti. Voit testata helposti avaamalla uunin ja nostamalla yhden marengin leivinpaperilta, jso se lähtee hyvin irti ovat marengit valmiita.
- Kuivattujen marenkien valmistus. Paista 100º C 1,5-2 tuntia ja sen jälkeen 60º C 1/2-1 tuntia.
- Italialaisena marenkina. Pursota tai levitä marenki haluamallasi tavalla leivonnaiseen tai jälkiruokaan ja polta pinta kaasupolttimella.