Reseptit / Pullataikina-juureen
reseptit
Juureen leivottu kanelipulla
Juuren leivottu pulla säilyy parempana pidempään ja on myös maukkaampaa, kuin tavallinen pulla. Tällä ohjeella teet herkulliset korvapuustit.
Laktoositon
Valmistusaineet
Pullataikina n.20 kpl
- 120 g voita (laktoositon)
- 270 g Kevytmaitoa (laktoositon)
- 110 g sokeria
- 2 g Kardemummaa
- 2,5 g Suolaa
- 65 g Kanamunia
- 20 g 21130 O-Tentic Durum
- 530 g vehnäjauhoja
Korvapuustien täyte
- 120 g Voita (laktoositon)
- 50 g Sokeria
- 4 g Kanelia
Valmistusohje
- Sulata voi kattilassa. Lisää maito, sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita ja siirrä seos kulhoon. Lisää O-tentic juuri ja alusta taikinaan jauhoja, kunnes taikina pysyy kasassa ja irtoaa käsistä. Älä tee liian tiukkaa taikinaa vaan jätä se melko pehmeäksi.
- Peitä kulho ja anna taikinan tekeytyä ja kohota lämpimässä paikassa noin 1-2 tuntia. Taikinan tekeytyy ja juuren hiivat aloittavat työnsä.
- Kumoa taikina työpöydälle ja vaivaa sitä hetki.
- Kauli taikina kahdeksi levyksi 60 cm x 30 cm. Levitä päälle huoneenlämpöinen voi, ripottele sokeri ja kaneli, kääri rullalle ja leikkaa vinottain paloiksi. Paina korvapuustin muotoon ja nosta leivinpaperin päälle pellille.
- Peitä pelti liinalla ja anna pullien kohota 1–5 tuntia.
- Kun pullat ovat kohonneet hyvin, voitele ne munalla. Ripottele korvapuustien päälle raesokeria.
- Paista pullia 225° C noin 15 minuuttia.