Reseptit / Pretzel-sampylat

Valmistusaineet

  • 2500 g Manitoba vehnäjauhoja
  • 1250 g Vettä (10-12°C)
  • 20 g Ruokokidesokeria
  • 10 g Rypsiöljyä
  • 8 g Hiivaa
  • 25 g Softr tafta
  • 50 g Sapore Rigoletto

Valmistusohje

  1. Sekoitus 5 min hitaalla, 6 min nopealla.
  2. Taikinan Lämpötila 24-26 °C.
  3. Esikohotus 10 min.
  4. Jakaminen 80-85 g.
  5. välikohotus 15 min.
  6. Leivo taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen. Sämpylän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen. (Jos mahdollista, jääkaapissa 2-3 tuntia ja upota sitten liuokseen katso alla)
  7. Kohotus 45-60 min, 28 °C, 80 %.
  8. Viillä koristelu ennen paistoa ja ripottele merisuola hiutaleita pinnalle.
  9. Paistolämpötila 220°C 10min -> laske 200 °C.
  10. Paisto aika 18-22 minuuttia.

Kylpyliuos on 16% leivinjauhetta "erittäin kuumaksi" vedeksi. Nopea kylpy kiehuvassa emäksisessä liuoksessa ennen paistoa, tämä antaa erottuvan maun ja värin.

Reseptin tuotteet

Sapore Rigoletto 25 Kg
Rigoletto on Italiasta kotoisin oleva vehnäjuuri. Nimensä juuri on saanut Italialaisen romanttisen oopperan mukaan. Tässä pääos...
Manitoba Cream 30 kg
Erikoisvehnäjauho, jossa erittäin korkea proteiini ja gluteiinipitoisuus. Manitoba jauhojen sitko ominaisuudet pääsevät esiin p...
Soft'r Tafta 25 kg
Tuoreleivontaan suunniteltu jauhemainen entsyymi paranne sekä ruoka- ja kahvileiville. Entsyymit vaikuttavat taikinassa rakente...

Saatat olla kiinnostunut näistä

Leivinjauhe E450, E500, 25 kg
Leivinjauhe on leivonnassa käytetty synteettinen kohottaja-ainesosa, jonka tarkoitus on nopeuttaa taikinan kohoamista.