Reseptit / Pretzel-sampylat
reseptit
Pretzel sämpylät
Nämä Pretzel sämpylät ovat pehmeitä ja huokoisia sisältä. Ohut ruskea kuori koristellaan merisuolalla.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 2500 g Manitoba vehnäjauhoja
- 1250 g Vettä (10-12°C)
- 20 g Ruokokidesokeria
- 10 g Rypsiöljyä
- 8 g Hiivaa
- 25 g Softr tafta
- 50 g Sapore Rigoletto
Valmistusohje
- Sekoitus 5 min hitaalla, 6 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 24-26 °C.
- Esikohotus 10 min.
- Jakaminen 80-85 g.
- välikohotus 15 min.
- Leivo taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen. Sämpylän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen. (Jos mahdollista, jääkaapissa 2-3 tuntia ja upota sitten liuokseen katso alla)
- Kohotus 45-60 min, 28 °C, 80 %.
- Viillä koristelu ennen paistoa ja ripottele merisuola hiutaleita pinnalle.
- Paistolämpötila 220°C 10min -> laske 200 °C.
- Paisto aika 18-22 minuuttia.
Kylpyliuos on 16% leivinjauhetta "erittäin kuumaksi" vedeksi. Nopea kylpy kiehuvassa emäksisessä liuoksessa ennen paistoa, tämä antaa erottuvan maun ja värin.