Reseptit / Omena-juurileipa
reseptit
Omenainen Juurileipä
Tämä yksinkertainen ja herkullinen omenaleipä pitää sisällään omenaa ja idätettyä ruista. Tämän leivän luonne tulee luonnolliseen käymiseen perustuvasta O-tenticistä, jota Tutto Pugliese jauhoseos sisältää. Tämä tuo rustiikkista makua ja rakennetta leipääsi.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000g Tutto Pugliese jauhoseosta
- 300g Omenatäysmehua (10-12°C)
- 350g Vettä (10-12°C)
- 160g Omenaa (kuivattua)
- 250g Idätettyruis
Valmistusohje
- Lisää kaikki ainesosat taikinakoneeseen. Vaivaus: 10 minuuttia hitaalla ja 5-7 minuuttia nopealla koneesta riippuen. Öljyä muoviastiat reunoineen. Siirrä taikina muoviastiaan.
- Taikinan lämpötila 26-28 °C.
- Nostata 60-90 minuuttia kannen alla pöydällä. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle työpöydälle. Muotoile taikina varovasti suorakaiteen muotoiseksi.
- Leikkaa taikina paloiksi n. 500 g ja muotoile haluamallasi tavalla.
- Nostata leipää 45-60 minuuttia ennen paistoa.
- Viillä haluamasi koristelu tai jauhotus.
- Uuni lämmitetään 230 °C. Paista 10 min. Lämpötilaa lasketaan 200 °C, jonka jälkeen paistetaan vielä 7–15 minuuttia leivän koosta riippuen. Isoille leiville paistoaika voi olla pidempi.