Reseptit / Omena-juurileipa

Valmistusaineet

  • 1000g Tutto Pugliese jauhoseosta
  • 300g Omenatäysmehua (10-12°C)
  • 350g Vettä (10-12°C)
  • 160g Omenaa (kuivattua)
  • 250g Idätettyruis

Valmistusohje

  1. Lisää kaikki ainesosat taikinakoneeseen. Vaivaus: 10 minuuttia hitaalla ja 5-7 minuuttia nopealla koneesta riippuen. Öljyä muoviastiat reunoineen. Siirrä taikina muoviastiaan.
  2. Taikinan lämpötila 26-28 °C.
  3. Nostata 60-90 minuuttia kannen alla pöydällä. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle työpöydälle. Muotoile taikina varovasti suorakaiteen muotoiseksi.
  4. Leikkaa taikina paloiksi n. 500 g ja muotoile haluamallasi tavalla.
  5. Nostata leipää 45-60 minuuttia ennen paistoa.
  6. Viillä haluamasi koristelu tai jauhotus.
  7. Uuni lämmitetään 230 °C. Paista 10 min. Lämpötilaa lasketaan 200 °C, jonka jälkeen paistetaan vielä 7–15 minuuttia leivän koosta riippuen. Isoille leiville paistoaika voi olla pidempi.

Reseptin tuotteet

Tutto Pugliese 10 kg
Tutto Pugliese on 100 % jauhoseos rustiikkisen ja huokoisen juurileivän valmistukseen. Lisäämällä vain vesi! Tutto Pugliese sis...
Taikinalaatikko kannella
Muovinen taikinalaatikko tiiviillä kannella. Suunniteltu taikinoiden kohottamiseen ja kylmäkohottamiseen. Tukeva laatikko, jonk...

Saatat olla kiinnostunut näistä

Easy Ciabatta 10 % 10 kg
Anna leivällesi helposti lisää luonnetta. Easy Chiabatta jauhoseos sisältää ainutlaatuista hapanraskia, joka antaa leipääsi hap...