Reseptit / Myslineliot
reseptit
Myslineliöt
Nappaa tästä herkkuleivän resepti. Makea myslileipä maistuu erityisen maukkaalta välipalana tai aamupalapöydässä.
Laktoositon
Munaton
Valmistusaineet
- 2000 g Tutto Pugliese jauhoseosta
- 1500 g Kylmää vettä 5°C
- 150 g Hasselpähkinärouhetta
- 150 g Suklaanappi valkoinen Belgoladea
- 150 g Karpalo kuivattu
Valmistusohje
- Lisää jauhoseos ja kylmä vesi taikinakoneeseen. Vaivaa 4 minuuttia hitaalla nopeudella.
- Lisää musrkattu valkosuklaa, kuivattu karpalo sekä pähkinä ja vaivaa vielä 2-3 minuuttia kovalla nopeudella. Öljyä muoviastiat reunoineen. Siirrä taikina muoviastiaan.
- LEIVOTTAESSA SUORALEIVONTANA: Nostata 60-90 minuuttia kannen alla pöydällä. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle työpöydälle. Muotoile taikina varovasti suorakaiteen muotoiseksi ja jauhota pinta. Leikkaa taikina 5x10 cm paloiksi. Nostatus huoneenlämmössä n.60 minuuttia ennen paistoa.
- LEIVOTTAESSA KYLMÄKOHOTTAMALLA: Siirrä kannella peitetty taikinalaatikko jääkaappiin. Taikina säilyy 2-3 vrk käyttökelpoisena jääkaapissa. Nosta taikinalaatikko huoneenlämpöön ja anna levätä 30 minuuttia ennen käsittelyä. Työskentely sama kuin yllä oleva.
- Viillä leivät ennen paistoa repeämisen estämiseksi.
- Uuni lämmitetään 230 °C. Paista höyrypelti kiinni 10 minuuttia. Alussa pieni höyrytys. Lämpötilaa lasketaan 200 °C, jonka jälkeen paistetaan vielä pelti auki 6–8.