Reseptit / Myslineliot

Valmistusaineet

  • 2000 g Tutto Pugliese jauhoseosta
  • 1500 g Kylmää vettä 5°C
  • 150 g Hasselpähkinärouhetta
  • 150 g Suklaanappi valkoinen Belgoladea
  • 150 g Karpalo kuivattu

Valmistusohje

  1. Lisää jauhoseos ja kylmä vesi taikinakoneeseen. Vaivaa 4 minuuttia hitaalla nopeudella.
  2. Lisää musrkattu valkosuklaa, kuivattu karpalo sekä pähkinä ja vaivaa vielä 2-3 minuuttia kovalla nopeudella. Öljyä muoviastiat reunoineen. Siirrä taikina muoviastiaan.
  3. LEIVOTTAESSA SUORALEIVONTANA: Nostata 60-90 minuuttia kannen alla pöydällä. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle työpöydälle. Muotoile taikina varovasti suorakaiteen muotoiseksi ja jauhota pinta. Leikkaa taikina 5x10 cm paloiksi. Nostatus huoneenlämmössä n.60 minuuttia ennen paistoa.
  4. LEIVOTTAESSA KYLMÄKOHOTTAMALLA: Siirrä kannella peitetty taikinalaatikko jääkaappiin. Taikina säilyy 2-3 vrk käyttökelpoisena jääkaapissa. Nosta taikinalaatikko huoneenlämpöön ja anna levätä 30 minuuttia ennen käsittelyä. Työskentely sama kuin yllä oleva.
  5. Viillä leivät ennen paistoa repeämisen estämiseksi.
  6. Uuni lämmitetään 230 °C. Paista höyrypelti kiinni 10 minuuttia. Alussa pieni höyrytys. Lämpötilaa lasketaan 200 °C, jonka jälkeen paistetaan vielä pelti auki 6–8.

Reseptin tuotteet

Tutto Pugliese 10 kg
Tutto Pugliese on 100 % jauhoseos rustiikkisen ja huokoisen juurileivän valmistukseen. Lisäämällä vain vesi! Tutto Pugliese sis...

Saatat olla kiinnostunut näistä

Manitoba Cream 30 kg
Erikoisvehnäjauho, jossa erittäin korkea proteiini ja gluteiinipitoisuus. Manitoba jauhojen sitko ominaisuudet pääsevät esiin p...