Reseptit / Marenki-perusohje
reseptit
Marenki - Perusohje
Marenki tuo Ranskasta lähtöisin oleva herkullinen kuiva ja makea leivonnainen tai kuorrutus valmistuu vaivatta tällä reseptillä. Marenkia on kolmea eri tyyppiä: ranskalainen, sveitsiläinen ja italialainen. Tällä respetillä tehtyä marenkia voit käyttää kaikilla tavoilla, koska valkuainen on kypsynyt kuivaamisen aikana.
Gluteeniton
Maidoton
Valmistusaineet
- 1000 g Marenkijauhe Ovablancaa
- 500 g vettä ~5 °C
Valmistusohje
- Mittaa raaka-aineet puhtaaseen, rasvattomaan sekoitusastiaan.
- Sekoita hitaalla 2 min. ja voimakkaasti n. 5 minuttia tai niin kauan kunnes massa on haluamasi vahvuista.
- Levitä tai pursota marengit silikonimatolle tai leivinparille.
- Pehmeiden marenkien valmistus. Paista marenkeja miedossa 100-120º C asteen lämmössä uunissa noin 35-55 minuuttia, kunnes marengit ovat kuivia pinnasta ja pehmeitä sisältä.Varmista etteivät marengit saa uunissa väriä. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti. Voit testata helposti avaamalla uunin ja nostamalla yhden marengin leivinpaperilta, jso se lähtee hyvin irti ovat marengit valmiita.
- Kuivattujen marenkien valmistus. Paista 100º C asteessa 1 1/2-2 tuntia ja sen jälkeen 60º C asteesessa 1/2-1 tuntia.
- Italialaisena marenkina. Pursota tai levitä marenki haluamallasi tavalla leivonnaiseen tai jälkiruokaan ja polta pinta kaasupolttimella.