Reseptit / Maalaisleipa-a-la-idatetty-ruis
reseptit
Maalaisleipä "A´la idätetty ruis"
Maalaisleipämme, sisältää 35% idätettyä ruista, tehden leivästä runsaskuituisen ja ravinnerikkaan. Idätetyn rukiin ansiosta leivän terveellisyys ja maku ovat entistä parempia.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000 g Manitoba vehnäjauhoja
- 580 g vettä (10-12°C)
- 40 g Q-tentic Origin
- 20 Suolaa
- 350 g Soft grains sprouted rye
- 15 g Sapore Traviata
Valmistusohje
- Sekoitus 6 min hitaalla, 4 min nopealla.
- Taikinan Lämpötila 26 °C.
- Esikohotus 20 min.
- Jakaminen 600 g.
- Välikohotus 15 min.
- Muotoile varovasti käännellen muotoon. Nostele uunipellille. Leivän ei tarvitse olla säännöllisen muotoinen.
- Kohotus 12 tuntia 5°C tai 60 min, 32 °C, 80 %.
- Viillä haluamasi koristelu ja jauhotus ennen paistoa.
- Paistolämpötila 230°C.
- Paistoaika 35 minuttia.