Reseptit / Laskiasipulla-juureen
reseptit
Laskiaspulla juureen
Tällä ohjeella teet mehevät laskiaispullat. Juuren leivottu pulla säilyy parempana pidempään ja on myös maukkaampaa, kuin tavallinen pulla.
Laktoositon
Valmistusaineet
Pullataikina n.20 kpl
- 120 g voita (laktoositon)
- 270 g Kevytmaitoa (laktoositon)
- 110 g sokeria
- 2 g Kardemummaa
- 2,5 g Suolaa
- 65 g Kanamunia
- 20 g 21134 O-Tentic Durum
- 530 g vehnäjauhoja
Täyte
- 20 g 21120 Kasvisrasvasekoite Chantypak
- 20 g 13186 Mansikkahillo Roberts
Valmistusohje
- Sulata voi kattilassa. Lisää maito, sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita ja siirrä seos kulhoon. Lisää O-tentic juuri ja alusta taikinaan jauhoja, kunnes taikina pysyy kasassa ja irtoaa käsistä. Älä tee liian tiukkaa taikinaa vaan jätä se melko pehmeäksi.
- Peitä kulho ja anna taikinan tekeytyä ja kohota lämpimässä paikassa noin 1-2 tuntia. Taikinan tekeytyy ja juuren hiivat aloittavat työnsä.
- Kumoa taikina työpöydälle ja vaivaa sitä hetki.
- Jaa taikina 20:een palaan ja pyörittele palat pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille.
- Peitä pelti liinalla ja anna pullien kohota 1–5 tuntia.
- Paista pullia 225° C noin 15 minuuttia.
- Leikkaa pullat ja täytä.