Reseptit / Kakkupohja-perusohje
reseptit
Kakkupohja - Perusohje
Täydellinen täytekakku tarvitsee täydellisen kakkupohjan. Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin ja makuisiin täytekakkuihin sekä leivonnaisiin. Kakkupohjastasi tulee kuohkea, jossa on hyvä mururakenne.
Laktoositon
Valmistusaineet
- 1000 g Kakkupohjaseos laktoositon
- 750 g Kananmuna
- 100 g vesi
- Vuokaspray Roberts
Valmistusohje
- Mittaa kakkupohjaseos ja laita se yleiskoneeseen. Lisää halutessasi maku- ja väriaineet kakkupohjaseokseen ennen muita aineita.
- Lisää vesi ja kananmuna kakkupohjaseokseen. Vatkaa voimakkaasti 10 minuuttia.
- Voitele muotti tai paistovuoka ja kaada taikina niihin .
- Paista kakkupohjaa 170-180 °C n. 20-25 min. Vetopohjaa vain 2-3 min 250 °C.
- Kumoa kypsä kakkupohja hieman jäähtyneenä.