Reseptit / Italialainen-pizzapohja
reseptit
Italialainen pizzapohja
Pohja on ehdottomasti pizzan tärkein osa. Pizzapohjan tulee olla rapea reunoilta mutta sitkeä sisältä. Sitkeän pizzapohjan salaisuus on alustaminen ja kylmäkohottaminen. Valmiin taikinan voi pakastaa, jolloin siitä on helppo tehdä pizzaa seuraavalla kerralla.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 2000 g Tutto Pugliese
- 1600 g Vettä
Valmistusohje
- Lisää jauhoseos ja kylmä vesi taikinakoneeseen. Vaivaa 10 minuuttia hitaalla ja 5-7 minuuttia nopealla koneesta riippuen. Öljyä muoviastiat reunoineen. Siirrä taikina muoviastiaan.
- Siirrä kannella peitetty taikinalaatikko jääkaappiin. Taikina säilyy 2-3 vrk käyttökelpoisena jääkaapissa. Nosta taikinalaatikko huoneenlämpöön ja anna levätä 30 minuuttia ennen käsittelyä.
- Muotoile taikina varovasti suorakaiteen muotoiseksi ja jauhota pinta. Jaa se kuuteen tai kahteen yhtä suureen osaan. Taittele paloista kulmat keskelle, ja käännä taitepuoli pöytää vasten. Pyöritä palat tasaisiksi palloiksi. Peitä ne liinalla ja anna levähtää 30–60 minuuttia.
- Kauli pienet palat pyöreiksi pizzoiksi. Nostatus huoneenlämmössä n.60 minuuttia ennen paistoa.
- Jos haluat vielä ilmavamman pohjan älä kauli taikinaa ollenkaan vaan venytä käsin taikina muotoonsa. Kauliminen rikkoo osan juuri kohottamalla aikaansaadut ilmakuplat, eikä pohjaan tule paistovaiheessa niin paljoa niitä haluttuja ilmakuplia.
- Uuni lämmitetään 230 °C. Paista 12-20 minuuttia.