Reseptit / Italialainen-ciabatta-leipa
reseptit
Italialainen Ciabatta leipä
Ciabatta on italialainen litteä ja soikea hiivalla kohotettu leipä. Sen nimi tarkoittaa alkujaan tohvelia ja kuvaa leivän muotoa. Tällä reseptillä leivällesi syntyy rapea kuori ja tuoksuva sisus.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 100 g Easy Chiabattaa
- 1000 g Manitoba cream erikoisvehnäjauhoja
- 700 g Vettä
- 20 g Hiivaa
- 30 g Oliiviöljyä
Valmistusohje
- Mittaa ja lisää kaikki ainekset taikinakulhoon ja sekoita 4 minuuttia hitaasti ja 4 minuuttia nopeasti.
- Kaada taikina taikinalaatikkoon ja esikohota 30-90 minuutin ajan.
- Kumoa taikina ja Jaa se annospaloihin n. 300 g.
- Rullaa ja venytä muotoon varovasti runsaalla jauholla.
- Aseta leivät jauhotetulle leivinpellille.
- Kohota 90 minuutin ajan.
- Paista n. 20 minuuttia 230 ° C:ssa.