Reseptit / Focaccia-leipa
reseptit
Focaccia leipä
Italialainen klassikoleipä focaccia on litteä leipä, jonka päällä on mausteita sekä muita ruoka-aineita. Yleensä sekä leipä, että päällysteet paistetaan samalla kertaa. Tämä leipä valmistuu helposti ja nopeasti, koska taikinaa ei tarvitse vaivata juurikaan.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 2000 g Tutto Pugliese jauhoseosta
- 1400 g Vettä (Kylmää)
- 200 g Oliiviöljyä Pinnalle:
- 650 g Punasipulia
- 325 g Oliiviöljyä
- 325 g Vettä
- 13 g Sormisuolaa
Valmistusohje
- Lisää jauhoseos ja kylmä vesi taikinakoneeseen. Vaivaa 10 minuuttia hitaalla ja 5-7 minuuttia nopealla koneesta riippuen.
- Lisää oliiviöljy vähitellen sekoituksen lopussa. Siirrä taikina taikinalaatikkoon.
- Nostata 20 minuuttia kannen alla pöydällä.
- Aseta taikina paistovuokaan. 2 kg taikinaa n.40 x 60 cm vuokaan.
- Kohota 45-60 min.
- Ripottele vettä, oliiviöljyä ja suolaa päälle kulmasta nurkkaan, kunnes se on märkä, lisää suikaloidut punasipulit ja painele taikinaan sormilla koloja.
- Uuni lämmitetään 220 °C. Paista höyrypelti kiinni 10 minuuttia. Alussa pieni höyrytys. Lämpötilaa lasketaan 180 °C, jonka jälkeen paistetaan vielä pelti auki 7–15 minuuttia leivän koosta riippuen.