Reseptit / Focaccia-leipa

Valmistusaineet

  • 2000 g Tutto Pugliese jauhoseosta
  • 1400 g Vettä (Kylmää)
  • 200 g Oliiviöljyä Pinnalle:
  • 650 g Punasipulia
  • 325 g Oliiviöljyä
  • 325 g Vettä
  • 13 g Sormisuolaa

Valmistusohje

  1. Lisää jauhoseos ja kylmä vesi taikinakoneeseen. Vaivaa 10 minuuttia hitaalla ja 5-7 minuuttia nopealla koneesta riippuen.
  2. Lisää oliiviöljy vähitellen sekoituksen lopussa. Siirrä taikina taikinalaatikkoon.
  3. Nostata 20 minuuttia kannen alla pöydällä.
  4. Aseta taikina paistovuokaan. 2 kg taikinaa n.40 x 60 cm vuokaan.
  5. Kohota 45-60 min.
  6. Ripottele vettä, oliiviöljyä ja suolaa päälle kulmasta nurkkaan, kunnes se on märkä, lisää suikaloidut punasipulit ja painele taikinaan sormilla koloja.
  7. Uuni lämmitetään 220 °C. Paista höyrypelti kiinni 10 minuuttia. Alussa pieni höyrytys. Lämpötilaa lasketaan 180 °C, jonka jälkeen paistetaan vielä pelti auki 7–15 minuuttia leivän koosta riippuen.

Reseptin tuotteet

Tutto Pugliese 10 kg
Tutto Pugliese on 100 % jauhoseos rustiikkisen ja huokoisen juurileivän valmistukseen. Lisäämällä vain vesi! Tutto Pugliese sis...
Taikinalaatikko kannella
Muovinen taikinalaatikko tiiviillä kannella. Suunniteltu taikinoiden kohottamiseen ja kylmäkohottamiseen. Tukeva laatikko, jonk...

Saatat olla kiinnostunut näistä

Manitoba Cream 30 kg
Erikoisvehnäjauho, jossa erittäin korkea proteiini ja gluteiinipitoisuus. Manitoba jauhojen sitko ominaisuudet pääsevät esiin p...