Kerneleipämix 25 kg

Tuotenumero: 21168

Runsaasti rouheita ja siemeniä sisältävä seos ruisvuokaleivän valmistukseen. Ruisraskin ansiosta saat leipääsi miellyttävän hapatetun ruisleivän maun. Kernemix on täydellinen sekoitus ruista, auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä.

 

Myyntierä:
SKK
Paino:
25,00kg
Hinta:
Kirjaudu sisään nähdäksesi hinnan
Määrä:

Lataa tuotekortti.pdf

Voidaan käyttää 100-prosenttisena mixinä, lisäämällä vesi ja hiiva.

tai

Mausta oma ruistaikina kernemixillä ja leivo leipää, jolla on korkea ravitsemussuositus.

RESEPTIT

VIIPALOITU VUOKALEIPÄ

1000 g Vettä 60°C 1660 g Kerneleipämix 15 g Tuore hiivaa 2675 g Halutessasi voit lisätä: 500-1000 g Valmista hapantaikinaa

Sekoita Kerneleipämix kuumaan veteen ja anna imeytyä vähintään 8 tuntia taikinapadassa muoviin peitettynä. Lämpötila + 30 °C. Lisää hiiva ja halutessasi hapantaikina ja sekoita hitaalla nopeudella 10 min. Taikinan lämpötila 25-28 °C. Lepoaika 30 min. Ylöslyönti, pintarouhetus ja vuokiin pano. Nostatus täyteen nousuun n. 60 min. Paisto laskevalla lämmöllä n. 60 min.

  • pinnavaunu-uuni 260-190 °C
  • arinauuni 250-170 °C

Leipien jäähdytys pohja ylöspäin käännettynä muoviin käärittynä tai muuten kuivumiselta suojattuna. Leivät, joissa on hapantaikinalisäys, voidaan jäähdyttää normaalin ruisleivän tapaan. Viipalointi paistamisen jälkeisenä päivänä.

SAARISTOLAISLEIPÄ

1000 g piimä 60c 1000g kerneleipämix 660g ruisjauho / ruistaikana 50g hiiva 5dl siirappia

• Sekoita leipämixit lämpimään piimään anna imeytyä yön yli. • Lisää siirappi ja hiiva. • Sekoita melalla hitaalla nopeudella 10 minuuttia. • Laita taikina rasvattuihin leipävuokiin 2/3 ja anna nousta vuoan reunojen tasalle. • Paista 120 °C 1h45min.

VAALEA KERNELEIPÄ

ESISEOS: 900 g Kerneleipämixiä 450 g Vettä 1350 g Sekoita Kerneleipämix kuumaan veteen ja anna liota vähintään 8 tuntia tai yön yli suljetussa astiassa.

TAIKINA: 1350 g Esiseosta 1400 g Puolikarkeita vehnäjauhoja 300 g Ruisjauhoja 35 g Suolaa 20 g hiivaa 20 g Sokeria 10 g leivänparannetta 1000 g Vettä

VAIVAUS: 2 min hidas + 6 min nopea nopeus TAIKINAN LÄMPÖTILA: 25- 27 ºC TAIKINAN LEPOAIKA: 20 min PALAPAINO: 500 g NOSTATUS: n.60 min PAISTO: +210 º 25 min, paiston loppuvaiheessa höyrypelti auki

RESEPTIT

VIIPALOITU VUOKALEIPÄ

1000 g Vettä 60°C 1660 g Kerneleipämix 15 g Tuore hiivaa 2675 g Halutessasi voit lisätä: 500-1000 g Valmista hapantaikinaa

Sekoita Kerneleipämix kuumaan veteen ja anna imeytyä vähintään 8 tuntia taikinapadassa muoviin peitettynä. Lämpötila + 30 °C. Lisää hiiva ja halutessasi hapantaikina ja sekoita hitaalla nopeudella 10 min. Taikinan lämpötila 25-28 °C. Lepoaika 30 min. Ylöslyönti, pintarouhetus ja vuokiin pano. Nostatus täyteen nousuun n. 60 min. Paisto laskevalla lämmöllä n. 60 min.

  • pinnavaunu-uuni 260-190 °C
  • arinauuni 250-170 °C

Leipien jäähdytys pohja ylöspäin käännettynä muoviin käärittynä tai muuten kuivumiselta suojattuna. Leivät, joissa on hapantaikinalisäys, voidaan jäähdyttää normaalin ruisleivän tapaan. Viipalointi paistamisen jälkeisenä päivänä.

SAARISTOLAISLEIPÄ

1000 g piimä 60c 1000g kerneleipämix 660g ruisjauho / ruistaikana 50g hiiva 5dl siirappia

• Sekoita leipämixit lämpimään piimään anna imeytyä yön yli. • Lisää siirappi ja hiiva. • Sekoita melalla hitaalla nopeudella 10 minuuttia. • Laita taikina rasvattuihin leipävuokiin 2/3 ja anna nousta vuoan reunojen tasalle. • Paista 120 °C 1h45min.

VAALEA KERNELEIPÄ

ESISEOS: 900 g Kerneleipämixiä 450 g Vettä 1350 g Sekoita Kerneleipämix kuumaan veteen ja anna liota vähintään 8 tuntia tai yön yli suljetussa astiassa.

TAIKINA: 1350 g Esiseosta 1400 g Puolikarkeita vehnäjauhoja 300 g Ruisjauhoja 35 g Suolaa 20 g hiivaa 20 g Sokeria 10 g leivänparannetta 1000 g Vettä

VAIVAUS: 2 min hidas + 6 min nopea nopeus TAIKINAN LÄMPÖTILA: 25- 27 ºC TAIKINAN LEPOAIKA: 20 min PALAPAINO: 500 g NOSTATUS: n.60 min PAISTO: +210 º 25 min, paiston loppuvaiheessa höyrypelti auki