Reseptit / Voisilmapulla-juureen

Valmistusaineet

Pullataikina n.20 kpl

  • 120 g voita (laktoositon)
  • 270 g Kevytmaitoa (laktoositon)
  • 110 g sokeria
  • 2 g Kardemummaa
  • 2,5 g Suolaa
  • 65 g Kanamunia
  • 20 g O-Tentic Durum
  • 530 g vehnäjauhoja

Täyte

  • 75 g Voita (laktoositon)
  • 30 g Sokeria
  • 30 g Vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää maito, sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita ja siirrä seos kulhoon. Lisää O-tentic juuri ja alusta taikinaan jauhoja, kunnes taikina pysyy kasassa ja irtoaa käsistä. Älä tee liian tiukkaa taikinaa vaan jätä se melko pehmeäksi.
  2. Peitä kulho ja anna taikinan tekeytyä ja kohota lämpimässä paikassa noin 1-2 tuntia. Taikinan tekeytyy ja juuren hiivat aloittavat työnsä.
  3. Kumoa taikina työpöydälle ja vaivaa sitä hetki.
  4. Jaa taikina 20:een palaan ja pyörittele palat pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja paina keskelle pullaa peukalolla kuoppa. Voit leipoa taikinasta myös tavallisia pikkupullia.
  5. Peitä pelti liinalla ja anna pullien kohota 1–5 tuntia.
  6. Sekoita voi, sokeri ja vehnäjauho keskenään. Paina voisilmäpullien keskustaa hiukan alas ja nosta kuoppaan voi-sokeriseosta.
  7. Paista pullia 225° C noin 15 minuuttia.

Reseptin tuotteet

O-Tentic Durum 1 Kg
O-Tentic on kuivattu aktiivinen juuri, jonka luonnollinen fermentaatio tekee leipään ilmavan rakenteen ja antaa maulle luonnett...

Saatat olla kiinnostunut näistä

Sapore Madre 15 kg
Sapore Madre "äiti" juuri pohjatuu italialaiseen juureen, joka on saatu Pohjois-Italiasta kotoisin olevalta äidiltä, ​​joka on ...
Vaniljakreemi Cremfil 13 kg
Käyttövalmis vaniljanmakuinen sileän pehmeä kreemi. Väriltään syvän keltainen. Ylivoimaisen vakauden ansiosta voidaan käyttää e...
TUOTE ON TILAPÄISESTI LOPPU! Mantelimassa 50/50 5 kg
Korkealaatuinen kellertävä mantelimassa, jossa mantelia 44 %. Mantelimassaa käytetään pullien ja leivonnnaisten täytteenä ja ta...