Reseptit / Rukiinen-siemenleipa

Valmistusaineet

  • 1000 g Vettä 60 °C
  • 1660 g Kerneleipämixiä
  • 45 g Hiivaa (tuore)
  • Vuokaspray Roberts

Valmistusohje

  1. Sekoita Kerneleipämix kuumaan veteen ja anna imeytyä vähintään 8 tuntia taikinapadassa muoviin peitettynä. Lämpötila + 24-30 °C.
  2. Lisää hiiva (halutessasi hapantaikina) ja sekoita hitaalla nopeudella 10 min. Taikinan lämpötila 25-28 °C.
  3. Lepoaika 30 min.
  4. Laita taikina rasvattuihin leipävuokiin 2/3 ja anna nousta vuoan reunojen tasalle. Nostatus täyteen nousuun n. 60 min.
  5. Paisto laskevalla lämmöllä n. 60 min. 250-170 °C.
  6. Leipien jäähdytys pohja ylöspäin käännettynä muoviin käärittynä tai muuten kuivumiselta suojattuna.
  7. Viipalointi paistamisen jälkeisenä päivänä.

Vinkki Halutessasi voit lisätä 500-1000 g valmista hapantaikinaasi.

Reseptin tuotteet

Vuokaspray Roberts 500 ml, 12 plo
Roberts vuokaspraylla voitelet helposti ja kätevästi ruoka-, kakku- ja leivosvuoat. Rypsiöljypohjainen neutraali aerosoli suihk...

Saatat olla kiinnostunut näistä

Tutto Pugliese 10 kg
Tutto Pugliese on 100 % jauhoseos rustiikkisen ja huokoisen juurileivän valmistukseen. Lisäämällä vain vesi! Tutto Pugliese sis...
Easy Ciabatta 10 % 10 kg
Anna leivällesi helposti lisää luonnetta. Easy Chiabatta jauhoseos sisältää ainutlaatuista hapanraskia, joka antaa leipääsi hap...