Reseptit / Rukiinen-siemenleipa

Valmistusaineet

  • 1000 g Vettä 60 °C
  • 1660 g Kerneleipämixiä
  • 45 g Hiivaa (tuore)
  • Vuokaspray Roberts

Valmistusohje

  1. Sekoita Kerneleipämix kuumaan veteen ja anna imeytyä vähintään 8 tuntia taikinapadassa muoviin peitettynä. Lämpötila + 24-30 °C.
  2. Lisää hiiva (halutessasi hapantaikina) ja sekoita hitaalla nopeudella 10 min. Taikinan lämpötila 25-28 °C.
  3. Lepoaika 30 min.
  4. Laita taikina rasvattuihin leipävuokiin 2/3 ja anna nousta vuoan reunojen tasalle. Nostatus täyteen nousuun n. 60 min.
  5. Paisto laskevalla lämmöllä n. 60 min. 250-170 °C.
  6. Leipien jäähdytys pohja ylöspäin käännettynä muoviin käärittynä tai muuten kuivumiselta suojattuna.
  7. Viipalointi paistamisen jälkeisenä päivänä.

Vinkki Halutessasi voit lisätä 500-1000 g valmista hapantaikinaasi.

Reseptin tuotteet

Kerneleipämix 25 kg
Kernemix on täydellinen leipäseos, jossa ruista, auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä ja hapanraskia. Kernemixillä voit help...
Vuokaspray Roberts 500 ml, 12 plo
Roberts vuokaspraylla voitelet helposti ja kätevästi ruoka-, kakku- ja leivosvuoat. Rypsiöljypohjainen neutraali aerosoli suihk...

Saatat olla kiinnostunut näistä

Tutto Pugliese 10 kg
Tutto Pugliese on 100 % jauhoseos rustiikkisen ja huokoisen juurileivän valmistukseen. Lisäämällä vain vesi! Tutto Pugliese sis...
Easy Ciabatta 10 % 10 kg
Anna leivällesi helposti lisää luonnetta. Easy Chiabatta jauhoseos sisältää ainutlaatuista hapanraskia, joka antaa leipääsi hap...