Reseptit / Rukiinen-siemenleipa
reseptit
Rukiinen siemenleipä
Tämä on pohjoismainen vuokaleipä sopii moniin makuihin. Sekoittamalla valmistuva rukiinen siemenleipä kehittyy päivän tai yön aikana eikä vaadi sen kummempaa vaivannäköä.
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
Valmistusaineet
- 1000 g Vettä 60 °C
- 1660 g Kerneleipämixiä
- 45 g Hiivaa (tuore)
- Vuokaspray Roberts
Valmistusohje
- Sekoita Kerneleipämix kuumaan veteen ja anna imeytyä vähintään 8 tuntia taikinapadassa muoviin peitettynä. Lämpötila + 24-30 °C.
- Lisää hiiva (halutessasi hapantaikina) ja sekoita hitaalla nopeudella 10 min. Taikinan lämpötila 25-28 °C.
- Lepoaika 30 min.
- Laita taikina rasvattuihin leipävuokiin 2/3 ja anna nousta vuoan reunojen tasalle. Nostatus täyteen nousuun n. 60 min.
- Paisto laskevalla lämmöllä n. 60 min. 250-170 °C.
- Leipien jäähdytys pohja ylöspäin käännettynä muoviin käärittynä tai muuten kuivumiselta suojattuna.
- Viipalointi paistamisen jälkeisenä päivänä.
Vinkki Halutessasi voit lisätä 500-1000 g valmista hapantaikinaasi.