Reseptit / Rouheinen-saaristolaisleipa

Valmistusaineet

  • 1000 g Piimää 60 °C (laktoositon)
  • 1000 g Kernemixiä
  • 50 g Hiivaa (tuore)
  • 660 g Ruisjauhoa
  • 300 g Siirappia
  • Vuokaspray Roberts

Valmistusohje

  1. Sekoita kernemix ja ruisjauhot lämpimään piimään ja anna imeytyä yön yli huoneenlämmössä.
  2. Lisää siirappi ja hiiva.
  3. Sekoita melalla hitaalla nopeudella 10 minuuttia.
  4. Laita taikina rasvattuihin leipävuokiin 2/3 ja anna nousta vuoan reunojen tasalle.
  5. Paista 120 °C n. 1h 45min.
  6. Kumoa ja anna jäähtyä rauhassa liinan alla.

Reseptin tuotteet

Kerneleipämix 25 kg
Kernemix on täydellinen leipäseos, jossa ruista, auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä ja hapanraskia. Kernemixillä voit help...
Vuokaspray Roberts 500 ml, 12 plo
Roberts vuokaspraylla voitelet helposti ja kätevästi ruoka-, kakku- ja leivosvuoat. Rypsiöljypohjainen neutraali aerosoli suihk...

Saatat olla kiinnostunut näistä

Tutto Pugliese 10 kg
Tutto Pugliese on 100 % jauhoseos rustiikkisen ja huokoisen juurileivän valmistukseen. Lisäämällä vain vesi! Tutto Pugliese sis...
Easy Ciabatta 10 % 10 kg
Anna leivällesi helposti lisää luonnetta. Easy Chiabatta jauhoseos sisältää ainutlaatuista hapanraskia, joka antaa leipääsi hap...