Reseptit / Rouheinen-saaristolaisleipa
reseptit
Rouheinen Saaristolaisleipä
Rouheinen saaristolaisleipä on helppo, mutta sitäkin maukkaampi herkku. Herkullisen maun salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Makean siirappinen maku ja tahmainen sormituntuma ovat täydellisen leivän tunnusmerkkejä. Mikä parasta, leipä on helppo valmistaa, eikä se vaadi pitkää vaivaamista.
Laktoositon
Valmistusaineet
- 1000 g Piimää 60 °C (laktoositon)
- 1000 g Kernemixiä
- 50 g Hiivaa (tuore)
- 660 g Ruisjauhoa
- 300 g Siirappia
- Vuokaspray Roberts
Valmistusohje
- Sekoita kernemix ja ruisjauhot lämpimään piimään ja anna imeytyä yön yli huoneenlämmössä.
- Lisää siirappi ja hiiva.
- Sekoita melalla hitaalla nopeudella 10 minuuttia.
- Laita taikina rasvattuihin leipävuokiin 2/3 ja anna nousta vuoan reunojen tasalle.
- Paista 120 °C n. 1h 45min.
- Kumoa ja anna jäähtyä rauhassa liinan alla.