Reseptit / Mazariinileivos
reseptit
Mazariinileivos
Herkkulisen mazariinin maku ja ulkonäkö tunnetaan laajalti. Mantelimassaa sisältävä leivonnainen tekee tuotteesta mehevän kostean ja hyvin säilyvän. Lisämakua tuo pohjalle pursotettu appelsiini-omena täyte ja pinnalla oleva appelsiinikuori.
Vähälaktoosinen
Valmistusaineet
- 125g Mantelimassaa
- 125 g Voita
- 110 g Kananmunaa
- 65 g Manitoba erikoisvehnäjauhoa
- 95 g Sokeria
- à 15g Appelsiini-omenatäye Classiccia
- à 70 g Valkoista pomadaa
- à 1 kpl Bebe-pohja
- Appelsiinikuorimuhennosta
Valmistusohje
- Vaahdota mantelimassa, voi ja sokeri. Lisää kananmunat koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi karkeat vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
- Pursota valmispohjan pohjalla appelsiini-omenatäytettä.
- Pursota täytemassa pohjille, mutta älä laita täytettä vuoan pintaan asti.
- Paista 180°C:ssa n. 12 min ja anna jäähtyä hetki.
- Levitä päälle hyvin ohut kerros aprikoosimarmeladia.
- Kuorruta leivokset dippaamalla kansi pomadassa.
- Koristele mazariinileivokset appelsiini kuorimuhennoksella.