Reseptit / Pullataikina-juureen

Valmistusaineet

Pullataikina n.20 kpl

  • 120 g voita (laktoositon)
  • 270 g Kevytmaitoa (laktoositon)
  • 110 g sokeria
  • 2 g Kardemummaa
  • 2,5 g Suolaa
  • 65 g Kanamunia
  • 20 g 21130 O-Tentic Durum
  • 530 g vehnäjauhoja

Korvapuustien täyte

  • 120 g Voita (laktoositon)
  • 50 g Sokeria
  • 4 g Kanelia

Valmistusohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää maito, sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sekoita ja siirrä seos kulhoon. Lisää O-tentic juuri ja alusta taikinaan jauhoja, kunnes taikina pysyy kasassa ja irtoaa käsistä. Älä tee liian tiukkaa taikinaa vaan jätä se melko pehmeäksi.
  2. Peitä kulho ja anna taikinan tekeytyä ja kohota lämpimässä paikassa noin 1-2 tuntia. Taikinan tekeytyy ja juuren hiivat aloittavat työnsä.
  3. Kumoa taikina työpöydälle ja vaivaa sitä hetki.
  4. Kauli taikina kahdeksi levyksi 60 cm x 30 cm. Levitä päälle huoneenlämpöinen voi, ripottele sokeri ja kaneli, kääri rullalle ja leikkaa vinottain paloiksi. Paina korvapuustin muotoon ja nosta leivinpaperin päälle pellille.
  5. Peitä pelti liinalla ja anna pullien kohota 1–5 tuntia.
  6. Kun pullat ovat kohonneet hyvin, voitele ne munalla. Ripottele korvapuustien päälle raesokeria.
  7. Paista pullia 225° C noin 15 minuuttia.

Reseptin tuotteet

O-Tentic Durum 1 Kg
O-Tentic on kuivattu aktiivinen juuri, jonka luonnollinen fermentaatio tekee leipään ilmavan rakenteen ja antaa maulle luonnett...

Saatat olla kiinnostunut näistä

Sapore Madre 15 kg
Sapore Madre "äiti" juuri pohjatuu italialaiseen juureen, joka on saatu Pohjois-Italiasta kotoisin olevalta äidiltä, ​​joka on ...