Reseptit / Glogi-suklaakakku

Valmistusaineet

POHJA:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 150 g margariinia tai voita
  • 2 rkl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1/2 rkl kylmää vettä

** TÄYTE:**

  • 30 g glögitiivistettä
  • 2 dl Kermaa
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1/2 tl pomeranssinkuorta
  • 50 g voita
  • 250 g Suklaanappi Belgolade maito

** KORISTEEKSI:** Rouhittua suklaata

Valmistusohje

Pohja

  1. Pyöräytä jauhot ja jääkaappikylmä rasva monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Lisää loput ainekset ja anna seoksen pyöriä tiiviiksi taikinaksi. Laita taikina kelmulla peitettynä jääkaappiin 15-30 minuutiksi.
  2. Voitele irtopohjainen piirasvuoka (halkaisija 25 cm). Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi levyksi ja nosta levy vuokaan niin, että sitä nousee myös reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja laita se jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  3. Paistolämpötila 200 astetta 10 minuuttia.
  4. Anna pohjan jäähtyä. Täyte
  5. Kuumenna kerma, glögi ja mausteet kattilassa ja lisää suklaa sekä voi. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  6. Kaada seos vuoan pohjalle. Anna piirakan jäähtyä ja makuuntua jääkaapissa yön yli.
  7. Koristele suklaarouheella.